Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Γλυπτά της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη στη γκαλερί Ζουμπουλάκη


Η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη παρουσιάζει στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη γλυπτά μεγάλων και μικρών διαστάσεων από μέταλλο και ξύλο। Η έκθεση, που θα διαρκέσει από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης έκθεσής της στη Γκαλερί Jean-Jacques Dutco στο Παρίσι.

Χρησιμοποιώντας ξύλα που συγκεντρώνει από την παραλία ή αλλού και συχνά σκουριασμένα μέταλλα, δημιουργεί αναγνωρίσιμες φόρμες. Ένα είδος κολλάζ που μετατρέπει ένα τυχαίο και συχνά διαβρωμένο κομμάτι ξύλου ή μετάλλου σε γλυπτούς θώρακες και σιλουέτες αλόγων.

Όπως συχνά σημειώνει και η ίδια, εκτός από την επιρροή της φύσης και της κλασικής γλυπτικής και ζωγραφικής στο έργο της, την απασχολεί πάντα η θραυσματική και προσωρινή-εύτρωτη φύση της ύλης που με τη μορφοποίησή της δημιουργεί μορφές αιώνιες και ηρωικές. Η γλυπτική φόρμα παρουσιάζεται στην αρτιότερη μορφή της.

Εγκαίνια Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012, 8.00 μ.μ.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Πλ. Κολωνακίου 20, 10673, Αθήνα /
Τηλ. 2103608278 / Fax. 2103631364 /
www.zoumboulakis.gr


Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:
Η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 όπου εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται। Ξεκίνησε τις σπουδές της το 1978 στο Franklin College του Λουγκάνο και το 1979 έγινε δεκτή στο Ruskin School of Drawing and Fine Art του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, από όπου αποφοίτησε το 1982 με διάκριση και πτυχίο Bachelor of Fine Arts στη γλυπτική και τη χαρακτική. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University της Νέας Υόρκης και το 1984 έλαβε από εκεί πτυχίο Master of Fine Arts στη γλυπτική. Έχει ασχοληθεί με τη σκηνογραφία ενώ από το 1984 έχει εκθέσει γλυπτά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και αλλού (Μουσείο Μπενάκη, Πινακοθήκη Πιερίδη, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Γκαλερί Kouros, Γκαλερί Jean-Jacques Dutko, Musée de la Monnaie, 112 Greene Street Gallery κλπ.). Έργα της βρίσκονται σε σημαντικές συλλογές ανά τον κόσμο. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση δουλειάς της στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου