Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Κορυφαίοι θαλασσογράφοι στην Κεφαλλονιά


Το υγρό στοιχείο, τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα του θαλασσινού τοπίου που περιβάλλει τη χώρα μας κυριαρχούν στην έκθεση θαλασσογραφίας που πραγματοποιείται στην Πινακοθήκη Τέχνης στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς εντός του ξενοδοχείου Apollonion Resort & Spa।

Η έκθεση που ανοίγει στις 14 Ιουλίου, περιλαμβάνει έργα κορυφαίων Ελλήνων θαλλασογράφων, από την εποχή του πατέρα της ελληνικής θαλασσογραφίας Κωνσταντίνου Βολανάκη ως τους σύγχρονους εκπροσώπους του είδους.

Συγκεκριμένα η έκθεση περιλαμβάνει έργα των Κωνσταντίνου Βολανάκη, Ιωάννη Αλταμούρα, Βασιλείου Χατζή, Ivan Aivazovskii, Αιμίλιου Προσαλέντη, Σπύρου Σκαρβέλη, Άγγελου Γιαλλινά, Χριστόφορου Μπαλαμπανίδη, Διονύση Ματαράγκα, κ.α.

Τα έργα της έκθεσης απαθανατίζουν τη θάλασσα στις διάφορες μορφές της, άλλοτε γεμάτη ένταση, αγριεμένη και απρόβλεπτη και άλλοτε γαλήνια και μυστηριώδη, αλλά πάντα απέραντη και γοητευτική. Οι καλλιτέχνες εμπνέονται από το παραδοσιακό θέμα της θαλασσογραφίας προσφέροντας ο καθένας τη δική του διάσταση. Η παλέτα του μπλε κυριαρχεί, ενώ τα έργα συμπληρώνουν χαρακτηριστικά τοπία που περικλείουν μέσα τους τη θάλασσα, αλλά και καράβια, ιστιοφόρα, βάρκες, ψαρόβαρκες που άλλοτε ταξιδεύουν σε ήρεμα νερά κι άλλοτε προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε μια θάλασσα εχθρική.

Η Πινακοθήκη Τέχνης του Apollonion Resort & Spa Hotel, λειτουργεί καθημερινά από τις 20.00 ως τις 22.00 και είναι προσβάσιμη τόσο στο κοινό του ξενοδοχείου όσο και στους επισκέπτες του.

ΙΝFO:

Διάρκεια έκθεσης: ως τις 31 Αυγούστου 2012
Πινακοθήκη Τέχνης εντός του Apollonion Resort & Spa Hotel:

Ξι, Ληξούρι Κεφαλονιάς, τηλ. 26710-94400
www.apollonion-hotel.gr
Πηγή:http://www.e-go.gr

2 σχόλια:

  1. Vous nous montrez une oeuvre magnifique... Je suis certaine que cette exposition prochaine aura un vif succès.
    Très jolie publication.

    Gros bisous à vous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Un grand merci pour regardez mon blog,Martine!
    bisous à vous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή