Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Animacall στην Καλαμάτα


Στην Καλαμάτα, στο Video Art Festival Μηδέν και συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας θα φιλοξενηθεί το “Animacall, the animation project 2011” του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, από τις 5 έως 7 Ιουλίου 2012।

Το φετινό 8ο κατά σειρά Video Art Festival Μηδέν έχει ως γενικό τίτλο «Και πάλι στο μηδέν», και το πρόγραμμα, το οποίο παρατίθεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.festivalmiden.gr, θα λάβει χώρα σε όλο το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, φιλοξενώντας συνολικά 216 έργα από 45 χώρες.

Το “Animacall, the animation project 2011” είναι μια παραγωγή του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και πρωτοπαρουσιάστηκε το 2011 στη Θεσσαλονίκη.

Το κεντρικό πρόγραμμα του πρότζεκτ προέκυψε έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής η οποία απευθύνθηκε από το ΚΣΤΘ σε Έλληνες και ξένους animator παγκοσμίως με αφορμή τη διοργάνωση του αφιερώματος στην τέχνη του animation (30 Μαρτίου – 5 Ιουνίου 2011) και είχε σαν στόχο να αναδειχθούν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις, τα πεδία εφαρμογής και ο εκφραστικός πλούτος της τέχνης του animation σε διεθνές επίπεδο (συμμετοχές από: Αλβανία, Αυστραλία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κορέα, Κύπρος, Λετονία, Ν. Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Σαουδική Αραβία, Σκωτία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Σρι Λάνκα, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία). Επιμελητές του “Animacall, the animation project 2011” ήταν η Συραγώ Τσιάρα, διευθύντρια του ΚΣΤΘ και η Δόμνα Γούναρη, επιμελήτρια του ΚΣΤΘ.

Animacall στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα, το “Animacall, the animation project 2011” θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, 5-7 Ιουλίου (αλφαβητική προβολή 80 βίντεο animation/ διάρκεια προγράμματος: 4 ώρες).

http://www.blogger.com/img/blank.gifΜέρες και ώρες προβολών:
Πέμπτη 5 Ιουλίου (14.00-18.00), Παρασκευή 6 Ιουλίου και Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 (12.00-16.00).
Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας (κτήριο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, Μπενάκη & Αγίου Ιωάννου, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας).
Φορέας συνδιοργανωτής: Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

INFO:
Video Art Festival Μηδέν
5- 7 Ιουλίου 2012
Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου