Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012


Δελτίο Τύπου

«Ο μισοκοκοράκος»

πάει στις Κυκλάδες

παράσταση κουκλοθέτρου

Το "Εργαστήρι Μαιρηβή", με την παράσταση κουκλοθέατρου "ο μισοκοκοράκος" θα βρίσκεται την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, στις 8:30 μ.μ. στο "Σινεμά ΜΑΝΤΩ" στη Μύκονο.

Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί και στον "Πύργο Μπαζαίου" στη Νάξο, το Σάββατο 11 & τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012, στις 8 μ.μ.


Κουκλοθεατρική Ομάδα: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Φίλιππος Φέρτης

Διάρκεια παράστασης: 60’

Φωτογραφία της παράστασης σε link προς εκτύπωση

images.contacthall.gr/assets/mymedia/i_305_1342608718.jpg


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2105222181

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ» Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, τηλ.: 210.52.22.181

info@mairivi.gr

www.mairivi.gr

Το "Εργαστήρι Μαιρηβή" ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1999, ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και διεύρυνση της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται οι παράστση «ο μισοκοκοράκος» βασισμένη σε λαϊκό παραμύθι.

«ο μισοκοκοράκος» λαϊκό παραμύθι

Το παραμύθι «ο μισοκοκοράκος» αναφέρεται στην ιστορία ενός κόκορα που από τη φύση του είναι μικροκαμωμένος και καχεκτικός.

Ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό μαζί με έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Παρέα του μια κότα, που επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς τσιγκούνας.

Αντίθετα ο κόκορας θεωρείται άχρηστος και βάρος για τη γριά και παρά τη διαφωνία του γέρου, εκείνη επιμένει να τον διώξουν.

Έτσι ο μισοκοκοράκος βρίσκεται μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά αποδιωγμένος και στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Από εδώ αρχίζει και η περιπέτεια του…

Η ιστορία ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. Το θέμα σ’ αυτά τα παραμύθια δεν είναι η ηθική, αλλά να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση, ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός, μπορεί να πετύχει στη ζωή.

____________________________________

Οι κούκλες της παραστάσης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Η κάθε κούκλα είναι μοναδική, έχει πρόσωπο γλυπτό από ξυλοπολτό και τα άκρα είναι ξυλόγλυπτα. Οι κουκλοπαίχτες χειρίζονται την κούκλα με μηχανισμό, που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματό της και τα άκρα με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων του κάθε χαρακτήρα.


_______________________________________

_________________________________


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου