Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

PROKLISI Alan Michael 'Golden Turtle'


SIAKOS.HANAPPE με χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη της έκθεσης

Alan Michael

Golden Turtle

Εγκαίνια: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 20:00

27 Ιανουαρίου – 19 Μαρτίου 2011

Τρί-Παρ 12-8 μ.μ., Σάβ 12-4 μ.μ.

και κατόπιν ραντεβού

Ο Alan Michael (γεν. 1967) ζει και εργάζεται στη Γλασκώβη. Η ζωγραφική του εξερευνά τη δυναμική της πολιτισμικής συναλλαγής και της καλλιτεχνικής γενεαλόγίας. Μέσα από τη προσεκτική τοποθέτηση των σημαινόντων αναπτύσσει ένα προσωπικό λεξιλόγιο, το οποίο αποκωδικοποιεί τα πολιτισμικά μηνύματα και ταυτόχρονα μας τροφοδοτεί με νέα. Τα έργα του καταφέρνουν να απομονώσουν τα συμβολικά θραύσματα της σύγχρονης εμπειρίας και τα μετατρέπουν σε γυμνές, σκληρές αλλά πάντα σαγηνευτικές νοηματικές οντότητες.

Σ’ αυτό το κύκλο έργων, ο καλλιτέχνης διερευνά τις παράλληλες τροχιές της Ποπ Αρτ και του Φωτορεαλισμού, εστιάζοντας τόσο στη κοινή θεματολογία και στη πορεία εξέλιξής τους όσο και στις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις και αξίες με τις οποίες είναι επιφορτισμένα τα δυο αυτά κινήματα της τέχνης.

Οι αντανακλάσεις του φωτός στις διάφορες επιφάνειες και η διαστρέβλωση κειμένων μέσα από μπουκάλια και άλλα γυάλινα αντικείμενα συγκροτούν το πυρήνα της θεματολογίας του, η οποία και σχετίζεται άμεσα με τις κυριαρχούσες προκαταλήψεις και τις στερεοτυπικές συμπεριφορές που φαίνεται να μεταφέρουν οι άνθρωποι απ’ το παρελθόν.

Μαραγκού 16, 16675, Γλυφάδα, Αθήνα

τ (30) 210 8982510, www.siakos-hanappe.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου