Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

«Κάποτε στο δάσος» της Ελευθερίας Γαλάτη


Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος artlife» η έκθεση καλλιτεχνικών κατασκευών της ζωγράφου Ελευθερίας Γαλάτη, με τίτλο: «Κάποτε στο δάσος»।

Στην έκθεση αυτή πρωταγωνιστούν ζωγραφικές-γλυπτικές κατασκευές από διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, ξύλο, πλαστικό, ύφασμα), τα οποία η καλλιτέχνης μεταμορφώνει σε εικαστικές συνθέσεις μιας ιδιαίτερης πλαστικής και χρωματικής ευαισθησίας. Ένας κόσμος παιχνιδιού μεταμορφώνεται σε Τέχνη, αυτοκινητάκια και ποδηλατάκια σχηματοποιημένα, δέντρα που ισορροπούν επάνω σε χρωματιστές μπάλες, καρεκλάκια και τραπεζάκια , αλλά και σκάκια με πιόνια επιθετικά, αποπνέουν ένα ιδιότυπο χιούμορ.

Έντονα χρωματιστά χαρτάκια που επικολλούνται το ένα επάνω στο άλλο, καλύπτοντας τις γλυπτικές φόρμες από παπιέ-μασε, αποτελούν την πρώτη ύλη της πολύχρωμης παλέτας της καλλιτέχνιδας, που δίνει ζωή στις δισδιάστατες ή τρισδιάστατες κατασκευές της, επαναπροσδιορίζοντας τις φόρμες και τα υλικά στο χώρο με μεγέθη που ποικίλουν, δημιουργώντας μεμονωμένα έργα ή ενότητες από εικαστικά σύνολα.

Μια ιδιαίτερη εικαστική γραφή και ένα παιχνιδιάρικο ύφος, βγαλμένο από τους περίεργους σχηματισμούς της εκάστοτε φόρμας και το δυνατό χρώμα των μοτίβων, διατρέχει τη δουλειά της Ελευθερίας Γαλάτη.

Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 2 Απριλίου 2011.

Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος artlife»

  • «Κάποτε στο δάσος» της Ελευθερίας Γαλάτη
Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200, 4,
Ωρ. λειτ.: Τετ. Σαβ. 10.00-15.00 Τρ. Πεμ. Παρ. 10.00-15.00 & 17.30-20.30,
Κυρ.-Δευτ. κλειστά, www.astrolavos.gr

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου