Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

"Εικαστικές αναζητήσεις" σημείο συναντήσεως καλλιτεχνών και φιλότεχνων

Ο Μελέτης Φικιώρης παρακολουθώντας από χρόνια τη δουλειά των νέων εικαστικών καλλιτεχνών μας, διαπίστωσε ότι πραγματικά αξιόλογοι και πολλά υποσχόμενοι καλλιτέχνες κάνουν την εμφάνισή τους, ήδη από τις εκθέσεις των αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών. Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η παρουσίαση και η διάδοση του έργου τους.
Για το λόγο αυτό δημιούργησε τις Εικαστικές αναζητήσεις στο Κολωνάκι, ο οποίος θα συμβάλει στην παρουσίαση νέων καλλιτεχνών και τη διάδοση του έργου τους.

Ο χώρος διατίθεται στους καλλιτέχνες, εντελώς αφιλοκερδώς, για να εκθέτουν εκεί τα έργα τους. Παραλλήλως, ο χώρος αυτός άρχισε ήδη ν’ αποτελεί σημείο συναντήσεως καλλιτεχνών, φιλοτέχνων, ιστορικών τέχνης, αλλά και απλών επισκεπτών, μεταξύ των οποίων γίνονται συζητήσεις και αναπτύσσονται επαφές, με κεντρικό άξονα τις εικαστικές τέχνες.
Γίνονται, επίσης, προγραμματισμένες εκδηλώσεις, όπως εγκαίνια εκθέσεων, βραδιές εικαστικών συζητήσεων κ.ά.
Φορέας του χώρου είναι Σωματείο
με σκοπό την προαγωγή και διάδοση των εικαστικών τεχνών, στο οποίο συμμετέχουν φιλότεχνοι, καλλιτέχνες, ιστορικοί τέχνης και διακεκριμένα μέλη της κοινωνίας. Επίσης το σωματείο είναι ανοικτό σε συνεργασίες με άλλους εικαστικούς χώρους, τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας.

Εικαστικές αναζητήσεις
Σπευσίππου 21, Κολωνάκι, τηλ. 210 7221556
Τρίτη έως Παρασκευή 6μ।μ.-9μ.μ., Τετάρτη 11π.μ.-2μ.μ. και 6μ.μ. – 9μ.μ. και Σάββατο 11π.μ.-3μ.μ.
Πηγή:http://entertainment.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου