Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Παράταση για την έκθεση Thomas Schütte


Έναν από τους πιο σημαντικούς και καταξιωμένους σύγχρονους Γερμανούς καλλιτέχνες, τον Thomas Schütte, παρουσιάζει η ομώνυμη έκθεση της Συλλογής Πορταλάκη, η οποία παρατείνεται από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2010.

Μέσα από αντιπροσωπευτικές επιλογές πρόσφατων κυρίως έργων του, που ξεκινούν από τη δεκαετία του 1980, η έκθεση δίνει τη δυνατότητα μιας σφαιρικής θεώρησης της πολύπλευρης δημιουργικότητας του καλλιτέχνη. Το έργο του Schütte καταφέρνει να είναι σύγχρονο χωρίς να είναι νεωτεριστικό. Η περιπλοκότητα των θεμάτων που επιλέγει, δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών προσεγγίσεων και ερμηνειών, προκαλώντας το θεατή να δώσει ο ίδιος απαντήσεις στα αμέτρητα ερωτήματα που θέτει.

Ο Schütte δουλεύει με πολλές καλλιτεχνικές μεθόδους, όπως τη γλυπτική, τη ζωγραφική, την κεραμική, το σχέδιο, την υδατογραφία, την χαρακτική και τη φωτογραφία. Η Συλλογή Πορταλάκη επικεντρώνεται σε τρεις καίριους άξονες του έργου του, στα έργα γλυπτικής (Wichte-Άθλιοι, Zombies-Ζωντανοί Νεκροί), κεραμικής (Klotzköpfe-Χοντροκέφαλοι), που συγκροτούν τον πυρήνα της έκθεσης, και στις σειρές των χαρακτικών (Silly Lilies, Frauen, Architektur Modelle), την κατεξοχήν γραφιστική δραστηριότητα του Schütte.

Πρόσφατα, ο Thomas Schütte, τιμήθηκε με το βραβείο της πόλης του Düsseldorf, για την πολύπλευρη φύση των καλλιτεχνικών του παρεμβάσεων Έχει κάνει πολυάριθμες ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις, μεταξύ των οποίων η Μπιενάλε της Βενετίας το 2005, όπου διακρίθηκε με το χρυσό λέοντα ως ο καλύτερος καλλιτέχνης, και η αναδρομική έκθεση του φέτος την άνοιξη στο Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, η οποία προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Η έκθεση THOMAS SCHÜTTE παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο της Συλλογής Πορταλάκη (Πεσμαζόγλου 8, 8ος όροφος. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τετάρτη 12:00-20:00 και Σάββατο 11:00-15:00).

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου