Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Δράμα. Αισιοδοξία για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Άνεμος αισιοδοξίας φυσά αυτές τις ημέρες για το Φεστιβάλ Tαινιών Mικρού Mήκους Δράμας, μετά την θερμή υποδοχή που επιφύλαξε η Μόστρα της Βενετίας στο μικρού μήκους Casus Belli του Γιώργου Ζώη -η οποία δεν αποκλείεται και να βραβευτεί. Το φθινοπωρινό ραντεβού των μικρομηκάδων διαρκεί από 20 έως 25 Σεπτεμβρίου.

Στα τρία διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας -33o ελληνικό, 16o διεθνές και digital- θα διαγωνισθούν φέτος αντίστοιχα 34 ελληνικές, 57 διεθνείς και 48 ψηφιακές ταινίες, μικρού μήκους.

Στα αφιερώματά του ειδική θέση έχει το πανόραμα ελληνικών σπουδαστικών ταινιών- συμμετέχουν 51 ταινίες-, όπως και όλες οι μικρού μήκους, υποψήφιες για το βραβείο EFA2010 της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ειδικό αφιέρωμα στις ελβετικές και βελγικές μικρού μήκους παραγωγές, όπως και στις πρόσφατες ταινίες που βραβεύτηκαν στο μεγάλο διεθνές Φεστιβάλ της Βουδαπέστης, το Busho.

Ακόμα, στη Δράμα, στα πλαίσια του καθιερωμένου αφιερώματος για την γαλλοφωνία, το Φεστιβάλ θα προβάλει γαλλικά και γαλλόφωνα καναδικά κινούμενα σχέδια και ταινίες μυθοπλασίας.

Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού SFF-rated 2010 θα προβληθούν στη Δράμα επιλεγμένες ταινίες από τη φετινή διοργάνωση που έγινε στην Αθήνα.

Τέλος, στο αίθριο των γραφείων του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον εμπνευστή των «αίθριων λογοτεχνικών μεσημεριών», τον πρόσφατα χαμένο Ανδρέα Παγουλάτο, θεωρητικό του κινηματογράφου και ποιητή.

Πηγή:http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου