Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοικτοί τόποι στην Αίγινα


Εντεκα εικαστικές παρεμβάσεις από 11 Έλληνες καλλιτέχνες υποδέχεται η πόλη της Αίγινας με τη διοργάνωση της υπαίθριας έκθεσης «Ανοικτοί Τόποι» από τις 10 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2010.

Η έμπνευση της έκθεσης είναι το ίδιο το νησί της Αίγινας με το παρελθόν, τα τοπικά χαρακτηριστικά και τη σύγχρονη όψη του. Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους, in situ εγκαταστάσεις και δράσεις, σε χώρο της επιλογής τους όπως μικρές πλατείες, «πλατώματα», στενούς δρόμους, χώρους εμπορίου, περιβόλους ιστορικών κτισμάτων και αρχαιολογικούς τόπους.

Έτσι η Δανάη Στράτου τοποθετεί τις φωτογραφίες από τα ταξίδια της σε αγορές του κόσμου στην ψαραγορά, ενώ στην προβλήτα του νησιού ο επισκέπτης θα βρει το έργο της Λήδας Παπακωνσταντίνου που ανασύρει μνήμες από το ναυάγιο του αντιτορπιλικού «Ύδρα» έξω από την Αίγινα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Μέσα από ένα συμβολικό εικαστικό δρώμενο στον αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας, ο Ζάφος Ξαγοράρης, φέρνει σε «συνομιλία» εικόνες από το ναό στην Αίγινα και από το γλυπτό του διάκοσμο στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου. Στην είσοδο του Δημαρχείου ο Γιώργος Χατζημιχάλης σχεδιάζει την παραδοσιακή φιστικιά, την οποία σκαλίζει σε επιτοίχιο από τοπικό πωρόλιθο ο καλλιτέχνης της πέτρας Παναγιώτης Μαρίνης.

Επτά ακόμη καλλιτεχνικές δημιουργίες μπαίνουν στη ζωή της πόλης και επιχειρούν να αλλάξουν για λίγο το καθημερινό σκηνικό της και να προσφέρουν τη δυνατότητα νέων αναγνώσεων κάθε «γνώριμου» σημείου του πολυσύχναστου νησιού.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου