Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Φεστιβάλ ελληνικού ντοκιμαντέρ στην Χαλκίδα

Συνολικά 61 ταινίες ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής μικρού και μεγάλου μήκους θα προβληθούν για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest Χαλκίδα 2010, το οποίο διεξάγεται για τέταρτη φορά φέτος στη Χαλκίδα, από τις 5 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2010.


Στόχος του φεστιβάλ είναι να συνεισφέρει στην προσπάθεια των ανεξάρτητων Ελλήνων δημιουργών ντοκιμαντέρ ενώ υποστηρίζει την ανεξάρτητη παραγωγή. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία συμμετέχουν νέοι δημιουργοί ντοκιμαντέρ αλλά και ήδη καταξιωμένοι, όπως οι Κλεώνη Φλέσσα, Τάκης Παπαγιαννίδης, Λουκία Ρικάκη, Οικονόμου Μαριάννα, Μαραγκός Θεόδωρος, Λεωνίδα Μαρία, Γιώργος Ζέρβας, Νίκος Αλευράς και άλλοι.

Στα πλαίσια του φετινού Φεστιβάλ διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις όπως το “Μονοπλάνο”, μία ιδέα που απευθύνεται σε όλους όσους θα ήθελαν να δημιουργήσουν σε ένα συνεχές πλάνο διάρκειας ενός λεπτού κάτι που θα μπορεί να σταθεί αυτόνομα σαν μια ολόκληρη ταινία.

Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί αφιερώματα στους Γιάννη Σμαραγδή και Τάσο Ψαρά με προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ τους, έκθεση αρχειακού υλικού για τον κινηματογράφο και το θέατρο, παρουσίαση βιβλίων και μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα στη μνήμη του Αντρέα Παγουλάτου, ποιητή, συγγραφέα και στενού συνεργάτη του Φεστιβάλ. Τέλος, σε συνεργασία με το θέατρο Χαλκίδας θα παρουσιαστούν στην παραλία θεατρικά δρώμενα.

Πληροφορίες: Χαλκίδα, από τις 5 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2010. Οι προβολές και τα αφιερώματα θα γίνονται στο Θέατρο «Παπαδημητρίου» και στη νέα Αίθουσα Εκδηλώσεων του Νομαρχιακού Μεγάρου.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου