Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Η Τήνος μεταμορφώνεται σε πλωτή πινακοθήκη


Σαράντα επτά ζωγράφοι, αφού πρώτα «όργωσαν» την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνουν το παρών στην Τήνο, σε ένα ταξίδι αποκαλυπτικού διαλόγου με το κοινό, υπό αμιγώς ελληνικές συνθήκες: το γαλάζιο του ουρανού, το βαθυγάλανο της θάλασσας και το γαλανόλευκο του νησιώτικου οικιστικού τοπίου.

Άγγελος, Απέργης, Γεωργίου, Γέρος, Δασκαλάκης, Donev, Δρούγκας, Ζακά, Ζουμπουλάκης, Ζούνη, Καράς, Κοκιννίδης, Κόττης, Κούκος, Κούτρικας, Λαζόγκας, Μακρουλάκης, Μανωλίδης, Μανουσάκης, Μηλιώνης, Μυταράς, Μπάικας, Νίκου, Πανιάρας, Πανταλέων, Παντελιάς, Παπανελόπουλος, Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, Πατρασκίδης, Pavlos, Πολυκράτης, Ρήνας, Ρόρρης, Σακαγιάν, Σάμιος, Σεκόφσκυ, Σόρογκας, Σπεράντζας, Σταθόπουλος, Σταύρος, Takis, Τέτσης, Τσόκλης, Φασιανός, Φιλοπούλου, Χάρος, Χωνιάς, με τουλάχιστον ένα έργο του ο καθένας, έφυγαν από τη γκαλερί Λεφάκη, όπου φιλοξενούνταν και «ταξίδεψαν» στην Τήνο.

«Για πρώτη φορά η Τήνος μεταμορφώνεται σε πλωτή πινακοθήκη, καλώντας όχι μόνο το φιλότεχνο κοινό της, αλλά και καθέναν από εμάς να ξεναγηθεί στον μαγικό χώρο της Τέχνης», σημειώνει ο δήμαρχος Τήνου, Σίμος Ορφανός, και διευκρινίζει: «Η έκθεση οφείλεται αποκλειστικά στον συλλέκτη Μαρή Λεφάκη, ο οποίος όχι μόνον είχε την πρωτότυπη ιδέα, αλλά επιπροσθέτως φρόντισε για την άρτια υλοποίησή της».

Στο εισαγωγικό σημείωμα του λευκώματος, που συνοδεύει την έκθεση, ο συλλέκτης Μ. Λεφάκης υπογραμμίζει: «Ευελπιστούμε να αναπτυχθεί ένας διάλογος ανάμεσα στο έργο και στον θεατή. Πρόθεσή μας, επίσης, σε μεγάλο βαθμό είναι να εκπληρώσουμε την όποια ανάγκη του καλλιτέχνη να επικοινωνήσει με τον θεατή, αλλά και την ανάγκη του ίδιου του θεατή να γίνει καλύτερος, ως άνθρωπος, γνωρίζοντας ότι αυτό επιτυγχάνεται και μέσω της Τέχνης».

Τα έργα των 47 ζωγράφων θα εκτίθενται στο πολιτιστικό - εκθεσιακό κέντρο, δημοτικού σχολείου Αρνάδου, ως τις 22 Αυγούστου και οι επισκέπτες μπορούν να τους αξιοποιούν κάθε μέρα στις ώρες 10:00-15:00 και 18:00 - 22:00.
Πηγή:http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου