Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

O media artist Klimek στο Γκαίτε


Το Goethe-Institut Athen παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010, 21:00 τον Γερμανό media artist KLIMEK.... «Movies Is Magic... Real Life Is Tragic».

O Γερμανός Sebastian Meissner aka Klimek εργάζεται σαν media artist χρησιμοποιώντας ήχο, video και φωτογραφία με διαφορετικά πρόσωπα. Διαπραγματεύεται πολιτιστικά και κοινωνικά σενάρια, τον παράγοντα τύχη, τα ιστορικά μουσικά αρχεία και τις στρατηγικές του networking. Εξυπηρετεί αυτές τις έννοιες με κινηματογραφικές μελωδίες, από τις σκιές του γκρι στο ανοιχτό φως.

Επεξεργάζεται την κιθάρα με τα electronics αφήνοντας τους τόνους να παραταθούν για να καταλήξουν σε ένα εντυπωσιακό βόμβο. Διατηρεί τον χαρακτήρα του οργάνου, δημιουργώντας συνειρμούς μελαγχολίας και αναμφίβολης ομορφιάς. Εμπνέεται από τα έγχορδα που ακούγονται σαν τιτιβίσματα μηχανικών πουλιών από πρώιμα electronics. Η μουσική του είναι σκεπτόμενη, στοχαστική, προκλητική και απρόβλεπτη.

Έργα του έχουν κυκλοφορήσει σε εταιρείες όπως η Kompakt (στις περίφημες συλλογές «Pop Ambient»), η Anticipate, η Μille Plateaux και η Sub Rosa. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Notwist, Tim Hecker, Ran Slavin, Eran Sachs, Binyamin Oren και Vladislav Delay, ενώ συμμετείχε με τον Ekkehard Ehlers στο experimental act «Autopoieses», όπου επαναπροσδιόρισαν το noir στην ψηφιακή μουσική. Τέλος, έργα του έχουν παρουσιαστεί σε μεγάλα festivals όπως η Transmediale (Γερμανία), το Sonar (Ισπανία) και το Mutek (Καναδάς).

O media artist Klimek στο Γκαίτε

http://www.myspace.com/random666industries
http://www.random-industries.com/


Είσοδος ελεύθερη
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου