Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Not the Old, Not the New, But the Necessary


«Not the Old, Not the New, But the Necessary» (Tatlin) αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης της Ειρήνης Παγώνη στην Ch.Ili Art Gallery.
Η Ειρήνη Παγώνη δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις καθώς έχει ένα πλούσιο βιογραφικό και πολλές συμμετοχές σε εκθέσεις με θέμα τις πλαστικές τέχνες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μέσα από το έργο της φαίνεται ότι κινείται σε πολλές κατευθύνσεις: ζωγραφική, εγκαταστάσεις στον χώρο, video art, σκηνογραφία, interior design...

Η περιπλάνησή της αυτή αποτελεί ουσιαστικά την προετοιμασία για να πειραματισθεί με την «συναρμολόγηση». Για παράδειγμα η λειτουργικότητα και ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι φόρμες και τα υλικά έχουν δημιουργήσει στο μυαλό της ένα είδος εγκυκλοπαίδειας οπτικού υλικού, στο οποίο ανατρέχει κάθε φορά που θέλει να δημιουργήσει ένα αντικείμενο.

Και ακριβώς αυτή η έκθεσή της αφορά σε αντικείμενα που εισάγουν την τέχνη στην καθημερινή χρήση. Έτσι η συναρμολόγηση υλικών, εμπειριών, έμπνευσης και διαρκούς ανάπτυξης της σκέψης έχει σαν αποτέλεσμα μια ολοκληρωμένη πρόταση design... με άλλα λόγια αντικείμενα τέχνης που όμως λειτουργούν πρακτικά.
Σε αυτήν την έκθεσή της λοιπόν, η Ειρήνη Παγώνη παρουσιάζει έναν μεγάλο αριθμό από πράγματα που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι όπως χαλιά, λουλούδια, φωτιστικά, τραπεζομάντηλα κ.α.

Βλέποντάς τα κάποιος διαπιστώνει ότι τα αντικείμενα αυτά αντανακλούν τις σημερινές αναζητήσεις της ζωγραφικής και του design και αυτό προκύπτει μέσα από μια ηθελημένη προσπάθειά της δημιουργού να συνδέσει αυτά τα δύο πράγματα. Οι κάθετες ή οι διαγώνιες γραμμές των χαλιών, η αρχιτεκτονική δομή στα χρηστικά αντικείμενα και η συνύπαρξη του δυναμικού με το στατικό συνιστούν μία παρουσίαση εμπνευσμένη και πρωτοποριακή σε ότι αφορά τα αναγκαία, όπως άλλωστε επισημαίνεται και στον τίτλο της έκθεσης.

Η έκθεση της Ειρήνης Παγώνη εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στις 8μμ και θα διαρκέσει έως και τις 8 Ιανουαρίου 2011.

Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Τζέννυς Τσουμπρή
Ch.Ili Art Gallery: Δημοφώντος 13-15, Αθήνα 11851
Τηλ. 210 7292564

Οι ώρες λειτουργίας της γκαλερί είναι:
Δευτέρα εως και Παρασκευή 10πμ-8μμ
Σάββατο 10πμ-3μμ
Κυριακή κλειστά
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου