Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Το σκάκι


Μία ξύλινη κατασκευή αποτελεί το κεντρικό έργο της ατομικής έκθεσης του Τάσου Μαντζαβίνου με τίτλο «το σκάκι» που θα φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης K-art από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου 2011.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει μία σειρά έργων ζωγραφικής και μία ενότητα σχεδίων. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη «Τα έργα σε καμβά όπως και η κατασκευή του σκακιού είναι μέρος του σύμπαντος των σκέψεων και των ιδεών μου για τη ζωγραφική, την τέχνη και τον καλλιτέχνη. Ο ζωγράφος χτίζει τον μύθο του, τον κόσμο του, το βλέμμα του στη ζωή, αυτοαναλυόμενος και ενδοσκοπώντας τον εαυτό του. Οτιδήποτε εμφανίζεται, όπως τώρα το σκάκι, ξεκινά από την πανίδα του πυθμένα της προσωπικότητας του. Είναι σκληρός αγώνας για τον καλλιτέχνη να απαλλαγεί από καθετί επίκτητο».

Για τον Μαντζαβίνο το σκάκι είναι η σημασία της νύχτας και η σημασία της ημέρας, του φωτός και της σκιάς, του ήλιου και της σελήνης. Οι κινήσεις γίνονται υπ' όψιν της αέναης αλλαγής του μαύρου με το άσπρο, της ζωής με το θάνατο.

Ο Τάσος Μαντζαβίνος, έχει παρουσιάσει το έργο του από το 1984 σε είκοσι δύο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010, μετά τις 19:00.

Πληροφορίες

Αίθουσα τέχνης K-art, Σίνα 54, Αθήνα

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου 2011

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου