Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

«Καλύτερο Μουσείο του κόσμου» το Μουσείο της Ακρόπολης


«Καλύτερο Μουσείο του κόσμου» αναδείχθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας.

To σχετικό βραβείο παρέλαβε το βράδυ της Κυριακής, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Νικητιάδης, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία, εκτιμώντας ότι με την κίνηση τους άνοιξαν την πόρτα για να επιστρέψουν τα Μάρμαρα της Ακρόπολης στον τόπο τους.

Ο υφυπουργός εξήρε τη σημασία των εξελίξεων αυτών για τον ελληνικό πολιτισμό και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τη βράβευση αυτή έπεσε και το τελευταίο τείχος, όπως χαρακτηριστικά είπε, δίνοντας νέα ώθηση στην υπόθεση της επιστροφής των Μαρμάρων στην Ελλάδα.

Η βράβευση απέσπασε ευμενή σχόλια σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Βρετανίας, με την επισήμανση ότι το γεγονός δίνει νέα δυναμική στο αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν Βρετανοί σχολιαστές.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

1 σχόλιο: