Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

«Τρισδιάστατα» τα γλυπτά του Παρθενώνα στη Θεσσαλονίκη


Έκθεση τρισδιάστατων φωτογραφιών των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο λειτουργεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στα Λαδάδικα (Κατούνη 12-14).
Η έκθεση που περιλαμβάνει φωτογραφίες του δημοσιογράφου Κώστα Κρικέλη, διοργανώθηκε από το Δήμο Αμπελοκήπων, με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη.

Στην έκθεση που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, ο επισκέπτης μπορεί –με τη βοήθεια ειδικών τρισδιάστατων γυαλιών- να δουν «ζωντανά» τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

Η έκθεση φιλοξενείται σε δύο ορόφους του Συνεδριακού κέντρου. Αποτελείται από 50 3D φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων στις οποίες αποτυπώνονται μεταξύ άλλων: γλυπτά των αετωμάτων, οι μετόπες της νότιας πλευράς του Παρθενώνα και θέματα της ζωφόρου.

Ενθουσιασμένος από το θέαμα δήλωσε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων και εκλεγμένος Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, επισκεπτόμενος την έκθεση.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10.00-14.00 και 18.00-21.00 Σαββατοκύριακο 10.00-14.00.
Πηγή:http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου