Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

«Drawing in Sculpture»


Γλυπτά και σχέδια αποτελούν την ομαδική έκθεση με τίτλο «Drawing in Sculpture» στην οποία συμμετέχουν οι Μιχάλης Ζαχαρίας, Γιάννης Κόκκαλης, Αλίκη Παππά, Γιάννης Παππάς, Τούλα Πλουμή, Κώστας Σαχπάζης, Έφη Σπύρου, Γιώργος Τούρλας, η οποία φιλοξενείται στην αίθουσα Τέχνης Καππάτος μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Τα έργα του Μιχάλη Ζαχαρία είναι σχεδιαστικές επαναδιατυπώσεις γνωστών θεμάτων μετά από επεξεργασία σε ψηφιακή μορφή. Οι εικόνες που προκύπτουν, απαλλαγμένες από την αρχική τους μορφή, προβάλλουν μια νέα πραγματικότητα στην οποία το θέμα έχει μεταλλαχθεί σε μια αλλόκοτη οντότητα, οικεία αλλά και ξένη.

Η Έφη Σπύρου παρουσιάζει μια σειρά από γλυπτά στα οποία παρατηρεί τη σχέση του χρόνου με την παρουσία απουσία. Αποβάλλοντας όλα τα μορφολογικά στοιχεία συγκροτεί τα όρια της μετάλλαξης σε μια φόρμα που παραμένει στοιχειωδώς όμοια και ισχυρή με την αφετηρία και την πρώιμη διάθεση.

Η Τούλα Πλουμή παρουσιάζει σχέδια με διάφορα υλικά και γλυπτά από πηλό και πολυεστέρα. Στα σχέδιά της δημιουργεί εικόνες που παραπέμπουν σε οικεία ή εξωτικά περιβάλλοντα δίνοντάς τους άλλο περιεχόμενο και ψυχολογική βαρύτητα και με τον ίδιο τρόπο κατασκευάζει τα γλυπτά της με μια διακοσμητική και ανάλαφρη διάθεση μεταμόρφωσης.


Τα έργα του Κώστα Σαχπάζη είναι γλυπτικές κατασκευές, τρισδιάστατες χειρονομίες με ακαθόριστα και ασύμβατα υλικά που μεταβάλλοντας την φόρμα τους ορίζουν μια διάθεση για εγκλεισμό, αλλά και μια διάχυτη ελκυστικότητα.

Για τον Γιώργο Τούρλα, η ανατομία του σώματος αλλάζει ανάλογα με τα συναισθήματα. Δημιουργεί ανατομικά σχέδια μεταλλαγμένων σωμάτων τα οποία εμφανίζονται δύσμορφα και άρρωστα. Η σκέψη λειτουργεί ως ιατρική επέμβαση και το εσωτερικό του οργανισμού παίρνει τη θέση του εξωτερικού.

Το έργο του Γιάννη Κόκκαλη κινείται σε τρεις βασικούς άξονες, μηχανικές, κινητικές εγκαταστάσεις, διαδραστικές κατασκευές, αλλά και κλασική γλυπτική όπου συνδυάζει τεχνολογία και σύγχρονα υλικά σε αφηγηματικές συναρμογές. Στοιχεία που τον τροφοδοτούν είναι τα όνειρα, το παιχνίδι, η μνήμη, η φόρμα και η τεχνολογία.

Η Αλίκη Παππά σχεδιάζει γνωστά έργα του παρελθόντος επεμβαίνοντας καταλυτικά στην εικόνα τους και δημιουργεί γλυπτικές συνθέσεις ερμηνεύοντας μια παρορμητική διάθεση να μορφοποιήσει ένστικτα και συναισθήματα.

Ο Γιάννης Παππάς δημιουργεί μια σειρά από γλυπτά που αναφέρονται σε κυρίαρχες ιδεοληψίες και δομημένες προκαταλήψεις. Τα υλικά που χρησιμοποιεί παραπέμπουν σε μια απόκοσμη διάσταση, στενά συνδεδεμένη με τα ίδια τα θέματά του.

Πληροφορίες

Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, Αθηνάς 12, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης μέχρι 11 Δεκεμβρίου 2010

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου