Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

"Η λέξη: Το σώμα του διαλόγου"


Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει μία ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο "Η λέξη: Το σώμα του διαλόγου" του Ahmad Moualla.

Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010, ώρα 20:00

Ο Ahmad Moualla είναι ένα αναγνωρισμένο όνομα στο χώρο της ζωγραφικής. Διαθέτει την εξαιρετική ικανότητα να δημιουργεί εικόνες που δεν χαρακτηρίζονται ανατολικής ή δυτικής προσέγγισης, αλλά από την καθαρή πολιτιστική σχέση και εμπειρία στον ανατολικό και δυτικό χώρο των τεχνών.

Ο καλλιτέχνης, συνήθως, εκφράζει μέσα από τους πίνακές του τη σχέση μεταξύ των ατόμων και της κοινωνίας. Στα έργα του πάντα χρησιμοποιεί ανθρώπινα πλήθη προερχόμενα από ένα δραματικά μυθολογικό συναίσθημα και μερικές φορές και από ένα θεολογικό συναίσθημα, δημιουργώντας μία σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ σαρκασμού και πικραμένης λύπης, αλλά συγχρόνως εκφράζοντας και μία πραγματικότητα σε κάθε σημείο της δουλειάς του.

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών ο καλλιτέχνης έδειξε ενδιαφέρον στην καλλιγραφία και ζωγράφισε έναν καλλιγραφικό πίνακα, ο οποίος περιείχε τις προσωπικές του ικανότητες και την εμπειρία του στην τέχνη των γραφικών και την καλλιγραφία. Σε αυτή την έκθεση της Αθήνας κινείται στο χώρο από το παραπλήσιο σώμα και τη λέξη ανακατεύοντας και τα δύο μαζί, απαλείφοντας έτσι τη γλωσσική έννοια και την ανθρώπινη εικόνα. Στην εκπλήρωση ενός διαλόγου μεταξύ λέξης και σώματος, σώματος και γραφής συνεχώς εναλλάσσει ρόλους και παράγει νέες δημιουργικές συνθέσεις.

Ο Ahmad Moualla γεννήθηκε στη Συρία το 1958. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις, ενώ έχει βραβευθεί αρκετές φορές για το έργο του.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-20:00 και Κυριακή 10:00-14:00

Επικοινωνία:
210 7224028
Τόπος: Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής
Πηγή:http://www.cityofathens.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου