Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

«Οι εικόνες του κόσμου»


«Οι εικόνες του κόσμου» είναι ο τίτλος έκθεσης τριών Σλοβάκων καλλιτεχνών που διοργανώνεται στο Πνευματικό του Κέντρο του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων από 18 έως 28 Νοεμβρίου 2010.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία μεγάλη γκάμα έργων ζωγραφικής, χαρακτικής, χαρακτικής μέσω ηλεκτρονικής επεξεργασίας, ταπετσαριών και κεραμικής ως ποικίλης αντίληψης των χρωμάτων στο περίγυρό μας από την πλευρά των Σλοβάκων καλλιτεχνών.

Οι ζωγράφοι ανήκουν στη ομάδα των νέων Σλοβάκων καλλιτεχνών με ώριμη τεχνική, είναι όλοι τους απόφοιτοι της Σχολής Καλλών Τεχνών και Design της Μπρατισλάβα και έχουν λάβει μέρος σε δεκάδες εκθέσεις στη Σλοβακία και το εξωτερικό, από την Ιαπωνία έως την Νότιο Αμερική και έχουν επίσης οργανώσει σεμινάρια και συμπόσια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο Daniel Bidelnica ζει και εργάζεται στην Μπρατισλάβα. Επικεντρώνεται στην μνημειώδη ζωγραφική, ελεύθερη ζωγραφική, χαρακτική, ταπετσαρία, χαρακτική μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, στα ζωηρά χρώματα και τις φόρμες. Είναι ακαδημαϊκός ζωγράφος και συμμετείχε στο διεθνές project �Cow Parade� το 2005 στη Μπρατισλάβα.

Η Mária Bidelnicová είναι φημισμένη καλλιτέχνιδα στη συντήρηση πινάκων ζωγραφικής, εικόνων, έργων σε ξύλο και χαρτί, στη ζωγραφική αντιγράφων έργων και την αναπαραγωγή τους. Επιμελήθηκε τη συντήρηση πολύτιμων έργων του 16ου αιώνα και έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις.

Η Karin Patúcova Lunterová ειδικεύεται στην γλυπτική, τη συντήρηση ξύλινων γλυπτών, κεραμικών και έργων ζωγραφικής. Έχει λάβει το 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Τέχνης και Αρχιτεκτονικής �Monument of 68 - 89� για την πόλη Košice, ενώ το 2008 πέρασε στην ημιτελική φάση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κεραμικής στην Ιαπωνία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010, ώρα 19:00

Πληροφορίες

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα Ν. Γύζης

Από τις 18 έως τις 28 Νοεμβρίου 2010.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου