Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

"Γλυπτά" ενδύματα από 33 εικαστικούς


Ένα πρωτοποριακό εικαστικό γεγονός, με την υποστήριξη της PICAR και του CITY LINK που υποστηρίζουν τη σύγχρονη τέχνη, διοργανώνεται στη Στοά Σπύρου Μίλιου. Μιλάμε για την έκθεση «City Fashion & Fusion».
Στην εικαστική αυτή έκθεση μόδας, περισσότεροι από 30 εικαστικοί καλλιτέχνες, σχεδιαστές και designers, παρουσιάσουν έναν αντίστοιχο αριθμό εικαστικών τρισδιάστατων ενδυμάτων και αξεσουάρ ένδυσης, από διάφορα υλικά (ύφασμα, χαρτί, δέρμα, μέταλλο, ανακυκλώσιμα υλικά κλπ.) μέσα στη Στοά, τοποθετημένα σαν γλυπτά πάνω σε βάσεις ειδικά σχεδιασμένες για την έκθεση.

Τα ενδύματα αυτά και τα αξεσουάρ, που θα μπορούν, εξίσου, να φορεθούν ή να αποτελέσουν αντικείμενο συλλογής, θα παρουσιαστούν στον κατάλογο που θα κυκλοφορήσει με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης.

Η συσχέτιση μόδας και εικαστικών δεν είναι κάτι καινούριο: οι πρώτες προσπάθειες εμφανίστηκαν, ήδη, από τη δεκαετία του 1930 και συνεχίζονται, ολοένα και πιο φιλόδοξες, μέχρι σήμερα. Τα κίνητρα είναι πολλά, και ο τρόπος σύνδεσης των δύο δημιουργικών πεδίων ποικίλλει απεριόριστα.

Στην έκθεση "City Fashion & Fusion", συμμετέχουν συνολικά 33 καλλιτέχνες και είναι οι εξής:

Ελένη Αγγέλου, Δάφνη Βαλέντε, Βάσια Αδάμου Βανέζη, Μάριος Βουτσινάς, Πέννυ Γκέκα,
Ειρήνη Γκόνου, Γεωργία Γκρεμούτη, Γεωργία Δαμοπούλου, Deux Hommes, Βασίλης Ζούλιας & Περικλής Κονδυλάτος, Κατερίνα Ιωαννίδη, Τίνα Καραγεώργη, Ελένη Καραγιάννη, Vasso Consola, Paula Lakah, Laskaris, Μαρουλίνα, Χριστίνα Μόραλη, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γιώργος Μωραΐτης, Δημήτρης Ντάσιος, Σωτηρία Ορφανού, Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, Απόστολος Παπαγεωργίου, Έλενα Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Παυλίδης, Θεοδώρα Προβοπούλου & Στέλλα Χρονοπούλου, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Άρις Στοϊδης, Μαρία Τάγκαλου, Γιώργος Τσεριώνης και Νίκος Φλώρος.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου