Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Bicycle Film Festival: Προβολές και Έκθεση Εικαστικών


Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα φιλοξενήσει από τις 11 έως τις 25 Νοεμβρίου το Βicycle Film Festival είναι ένα διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ με κεντρικό θέμα το ποδήλατο, που ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, ετησίως. Προβολές, ποδηλατοβόλτες, ποδηλατικούς αγώνες, BMX επιδείξεις, ανοιχτές συζητήσεις, parties, συναυλίες και μια εικαστική έκθεση με θέμα και έμπνευση πάντα το ποδήλατο.

Το Βicycle Film Festival είναι ένα διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ με κεντρικό θέμα το ποδήλατο, που ταξιδεύει σε
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα φιλοξενήσει από τις 11-25 Νοεμβρίου την Έκθεση Εικαστικών και ένα διήμερο εκλεκτικό πρόγραμμα προβολών το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, με τρεις προβολές κάθε μέρα, που περιλαμβάνει ταινίες όπως οι: “Birth Of Big Air” σε παραγωγή Spike Jonze για τον θρύλο του BMX Matt Hoffmann, “Riding the Long White Cloud” για μια παρέα pro skateboarders σε ένα skate trip με ποδήλατα, “Line of Sight” για τον θρύλο των alleycat races Lucas Brunelle, “Cyclocross Meeting” για αυτούς που αρέσκονται στις λάσπες καθώς επίσης και τις πολύ - αναμενόμενες fixed gear ταινίες “Tokyo to Osaka” και “Empire”.
Mε την ενότητα FUN BIKE SHORTS, το φεστιβάλ προτρέπει καθημερινούς ανθρώπους να φτιάξουν την δική τους ποδηλατική ταινία μικρού μήκους, ενώ με την ενότητα URBAN BIKE SHORTS αναδεικνύει την άνθηση της αστικής ποδηλασίας δίνοντας βήμα σε ομάδες freestyle, ΒMX, fixed gear και trial.
Αυθεντικό grassroots φεστιβάλ, το BFF επιδιώκει ν’ ανακαλύψει το ποδηλατικό δημιουργικό πνεύμα κάθε πόλης που επισκέπτεται.
Επιπλέον, η ελληνική έκδοση του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και μια GREATEST HITS ενότητα, δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες που έχει φιλοξενήσει στα δέκα χρόνια του παγκοσμίως. Όλα αυτά στις εφοδιασμένες με τα πλέον εξελιγμένα συστήματα εικόνας και ήχου αίθουσες του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Η έκθεση SPOKED!, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης στην Ελλάδα, του Bicycle Film Festival διαπραγματεύεται την επιστροφή του ποδηλάτου στην καθημερινότητα, την επίδρασή της στην αισθητική και την αποτύπωσή της στο πεδίο των τεχνών.

Ο πλουραλισμός του είδους των συμμετοχών αναδεικνύει και τον πυρήνα της δύναμης του ποδηλάτου: αφορά όλους. Το εύρος του είδους των έργων της έκθεσης Spoked! επιδιώχθηκε να είναι ανάλογη του εύρους των «ποδηλατικών φυλών» της πόλης. Ζωγράφοι, χαράκτες, φωτογράφοι, illustrators, performers, νεαροί φίλοι του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και κοινωνικές ομάδες, χρησιμοποιούν τα αγαπημένα τους μέσα για να μιλήσουν για το αγαπημένο τους μέσο.

Στην 'Έκθεση Εικαστικών στο πλαίσιο του Bicycle Film Festival Athens, από τις 11 έως τις 25 Νοεμβρίου, συμμετέχουν: Σοφία Αργυρού, Αντώνης Βολανάκης, Mary Cox, Γεωργία Δεσύλλα, Χάρης Κοντοσφύρης, λόκαλ/athens, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Έφη Παναγιωτοπούλου, Pino Pandolfini, Βαγγέλης Παράβας, Φοίβος Παπαδόπουλος & Δημήτρης Παπαδάτος, Λευθέρης Πλακίδας, Piranha, Θοδωρής Προδρομίδης, Ολυμπία Τοπτσίδου, Peio Tofu.

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 21:30.
Με το τέλος των προβολών καθημερινά η δράση θα μεταφέρεται σε γνωστά στέκια της πόλης για μια σειρά από συναυλίες και parties.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00-22:00
Σαββατοκύριακο: 11:00- 23:00

Προβολές: 13 - 14 Νοεμβρίου, 17:00, 19:00 & 21:00
Εισιτήριο ανά προβολή: 5€
Ημερήσιο Εισιτήριο: 13€
Διήμερο Εισιτήριο: 25€
Πηγή:http://entertainment.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου