Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ηρακλής Φοβάκης, με αφορμή τον θάνατο


Με δύο διαδοχικές ατομικές εκθέσεις εισέρχεται δυναμικά στον φθινοπωρινό εικαστικό χάρτη της Αθήνας ο ειδικός παιδαγωγός, ψυχολόγος και τελειόφοιτος φοιτητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Ηρακλής Φοβάκης.

Στην πρώτη έκθεση, με τίτλο «Η Πομπή», συμπράττει με τη χοροθεατρική ομάδα «Λάσπη», όπου κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της παράστασης (Παρασκευή έως Κυριακή στις 21.00) οι ζωγραφικές αναπαραστάσεις «μπλέκονται» με τις χορευτικές χειρονομίες.

Με αφορμή τον θάνατο, κινητήρια δύναμη του υπαρξιακού μας άγχους, αλλά και παράλληλα την αναγέννηση ως μια αγχολυτική διαδικασία στα προβλήματα της καθημερινότητας της ανθρώπινης ύπαρξης, «Η Πομπή», το κεντρικό θέμα της έκθεσης, αποτυπώνει αυτήν ακριβώς την αγωνία για το άγνωστο, την απελπισία, αλλά και την ελπίδα ταυτόχρονα.

Όλα παίρνουν μορφή μέσα από το υλικό και το χρώμα, γίνονται συναισθήματα και εικόνα, έναυσμα για μια συνεχόμενη δημιουργική έκφραση.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στις 20.00 (Βρυσακίου 17, Πλάκα). Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, (5-28 Νοεμβρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή), ενώ η παράσταση θα ξεκινά στις 21.00 (τηλ. κρατήσεων: 2103390447, 6972547075).

Το Πέρασμα
Η δεύτερη έκθεση, με τίτλο «Το Πέρασμα» θα πραγματοποιηθεί σε έναν ιδιαίτερο εκθεσιακό χώρο της πλατείας Συντάγματος, που βρίσκεται στον έβδομο όροφο του κτιρίου της Καραγεώργη Σερβίας 4 (Στοά Καλλιγά) και γι’ αυτό το λόγο ονομάστηκε «Έβδομος». Τα έργα που αποτελούν τη θεματική της έκθεσης ανήκουν στην πιο πρόσφατη εργογραφία του Ηρακλή Φοβάκη, συμπεριλαμβανομένων εικαστικών εγκαταστάσεων και video. Ο χώρος, που μοιάζει σαν να αιωρείται πάνω από το κέντρο της Αθήνας, είναι ιδανικός για τη δημιουργία μίας ατμόσφαιρας «συνδιαλλαγής» με τα κτίρια και τα μνημεία-ορόσημα της γύρω περιοχής.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 16 έως 19 Δεκεμβρίου (10.00-14.00 & 17.00-21.00) και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στις 20.00.

Ο Ηρακλής Φοβάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1968. Έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου και σήμερα είναι τελειόφοιτος φοιτητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Από το 2001 μέχρι το 2009 έχει συμμετάσχει σε τρεις συλλογικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές, σε Αθήνα και Ηράκλειο.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου