Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ξεχωριστά έργα του Δημήτρη Γέρου στην Kapopoulos Fine Arts

 
Σαράντα έργα χαρακτικής που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του επέλεξε και παρουσιάζει στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην αίθουσα Kapopoulos Fine Arts το Σάββατο 27 Απριλίου ο Δημήτρης Γέρος.
Η έκθεση περιλαμβάνει κυρίως μεγάλων διαστάσεων χαλκογραφίες, λιθογραφίες και μεταξοτυπίες. Επίσης θα εκτεθούν και μερικά Iris prints που ο Δημήτρης Γέρος δημιούργησε τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που θα δούμε στην Ελλάδα συγκεντρωμένα αυτά τα ξεχωριστά για την τεχνική τους έργα και μάλιστα 30 σχεδόν χρόνια μετά την προηγούμενη έκθεση του ζωγράφου αποκλειστικά με έργα χαρακτικής, που είχε πραγματοποιηθεί το 1984 στην γκαλερί «Υάκινθος» της Κηφισιάς.
Πνεύμα ανήσυχο και αεικίνητο, ο Δημήτρης Γέρος, ευρύτερα γνωστός για την ζωγραφική και τις φωτογραφίες του, ασχολείται παράλληλα και με την χαρακτική, την οποία θεωρεί μια εξίσου σημαντική τέχνη. Μάλιστα τις χαλκογραφίες (ή οξυγραφίες) και τις λιθογραφίες τις έχει χαράξει ο ίδιος ο καλλιτέχνης στον χαλκό και την πέτρα και έχουν τυπωθεί στο δικό του εργαστήριο καθώς και στο εργαστήριο του Γ. Καρτέρη.
Από το 1976 έχει παρουσιάσει τα χαρακτικά του σε πολλές εκθέσεις, κυρίως στη Γερμανία, και σε Biennale και Triennial σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη μεγάλη έκθεσή των έργων του πού έγινε το 1986 στο Μουσείο Bochum της Γερμανίας είχε επίσης παρουσιαστεί σε ξεχωριστή αίθουσα το σύνολο των χαρακτικών που είχε έως τότε δημιουργήσει. Αρκετά από τα χαρακτικά του βρίσκονται στις συλλογές ξένων μουσείων και μια μεγάλη σειρά χαρακτικών του έχει στη συλλογή της η Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας.
Η προηγούμενη έκθεση του Δημήτρη Γέρου έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Throckmorton Fine Art της Νέας Υόρκης όπου εξέθεσε έγχρωμες φωτογραφίες του.
INFO:
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 27 Απριλίου 2013, ώρα 13.00
Διάρκεια έκθεσης:27 Απριλίου -17 Μαΐου.
Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Καθημερινά 10.00-21.00 και Σάββατο 10.00-20.00
Kapopoulos Fine Arts:Λ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη, Golden Hall, Μαρούσι τηλ. +30 210 6833048 Παρουσίαση έργων έκθεσης: www.kapopoulosart.gr Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη στο www.yeros.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου