Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες στο "Μελίνα"


Η έκθεση «12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες» παρουσιάζεται για έβδομη συνεχή χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» από 9 έως 27 Απριλίου. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εγχείρημα προβολής νέων καλλιτεχνών που ξεκίνησε ως πείραμα και έχει εδραιωθεί στον κόσμο των εικαστικών, χωρίς να έχει χάσει τον πειραματικό και ανοιχτό του χαρακτήρα.
Οι δημιουργοί, που επιλέγονται, παρουσιάζουν κάθε χρόνο το έργο τους πρώτα στις σελίδες της «Κυριακάτικης Αυγής» και μετά το εκθέτουν στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα». Προέρχονται και φέτος, οι περισσότεροι εξ αυτών, από εργαστήρια επώνυμων ζωγράφων, γλυπτών, χαρακτών και δασκάλων της ΑΣΚΤ της Αθήνας αλλά και της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τα οποία έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει. Μπορούμε να αναφέρουμε ενδεικτικά και αλφαβητικά τους Μανόλη Γιανναδάκη, Γιώργο Λάππα, Ξενή Σαχίνη, Ρένα Παπασπύρου, Μάριο Σπηλιόπουλο, Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη, Νίκο Τρανό, Τέλη Τζάκο, Πάνο Χαραλάμπους, Γιάννη Ψυχοπαίδη. 

Καθρεφτίζουν τις νέες τάσεις και τεχνικές, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται τώρα στην τέχνη, ενσωματώνοντας και αποβάλλοντας στοιχεία της ιστορίας της.
Δείχνουν όλον τον πλούτο της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης με έργα ρεαλιστικά, σουρεαλιστικά ή αφηρημένα, διατυπωμένα ως τοπία του ονείρου και της ιστορίας, πρόσωπα και χέρια χαραγμένα από τη ζωή ή ερμηνευμένα με τη σαρκαστική γλώσσα του κόμικς, γλυπτά της προσωπικής και της συλλογικής μνήμης πλασμένα με υλικά ταπεινά όπως το χαρτόνι ή ο πηλός, εννοιολογικές συνθέσεις φτιαγμένες ως συλλογές με δανεισμένες από την ιστορία της τέχνης εικόνες και δωρισμένα από φίλους καλλιτέχνες έργα και αντικείμενα.
Διαμορφώνουν ένα τοπίο εύφορο για δημιουργικές συναντήσεις μεταξύ θεατή και καλλιτέχνη, απαραίτητο σε περιόδους κρίσεις.
Συμμετέχουν οι: Βασίλης Γεροδήμος, Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Θεώνη Δημοπούλου, Αγγέλα Καράλη, Χριστίνα Μαϊφόση, Πένυ Μονογιού, Απόστολος Πλαχούρης, Αλίκη Παππά, Γιώργος Σακκάς, Μαρίνα Σαρματζή, Βασιλική Τζούτη, Έλενα Χασαλεύρη.
Επιμέλεια έκθεσης, κριτική παρουσίαση: Λήδα Καζαντζάκη
Εγκαίνια έκθεσης : Τρίτη 9 Απριλίου 2013, ώρα 19.30
Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:
Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο, Στάση Μετρό: Κεραμεικός.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο: 10.00-20.00, Κυριακή:10.00-14.00
Η είσοδος για το κοινό ελεύθερη
 Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου