Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Δυο ομάδες από την Ισπανία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Κιλκίς


Συνεχίζεται για 13η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Κιλκίς από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 16 Οκτωβρίου. Στη φετινή διοργάνωση η Ισπανία συμμετέχει με δύο ομάδες.

Το έργο Bag Lady από την ομάδα Descarnada Señorita διηγείται την ιστορία μιας μοναχικής γυναίκας που καθημερινά επιστρέφει στο σπίτι της, ανοίγει την τσάντα της και βγάζει μια μικρή σοδιά από σακούλες που μάζεψε μέσα στην ημέρα. Μία πλαστική σακούλα, δύο, τρείς, τέσσερεις, πέντε, έξι και παίζει μ’ αυτές στον ρυθμό ενός παλιού δίσκου που παίζει στο πικάπ. Κι όπως κάθε μέρα, χρησιμοποιεί τα χέρια και τα πόδια της βάζοντας και αφαιρώντας μικρά αντικείμενα από το κουτί με τα μυστικά, δίνει μορφή στις αναμνήσεις της.

Η ομάδα Da.Te Danza παρουσιάζει το έργο «Να ονειρεύεσαι» με μια μόνο χορεύτρια επί σκηνής. Το έργο αποδεικνύει, ότι το να πλένεις ρούχα μπορεί να μετατραπεί σε μια μαγική πράξη: να χύνεις το καυτό νερό, να νιώθεις το άρωμα που αναδύεται και να αισθάνεσαι τον ατμό προκαλεί ένα όραμα που δημιουργεί γύρω του έναν μαγικό κόσμο, έναν κόσμο όπου κάθε κίνηση, κάθε συμπεριφορά και κάθε αντικείμενο σημαίνει χίλια δυο πράγματα.

Πληροφορίες

Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, Καπέτα 17, Κιλκίς

Διάρκεια από 30.09-16.10.2011

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου