Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Εικαστική έκθεση με χρώματα και μυρωδιές από την Ινδία


Ανθρώπινες μορφές σε καθημερινές σκηνές, γαλήνια τοπία σε απαλούς παστέλ τόνους και την ομορφιά της φύσης παρουσιάζει η ζωγράφος Ρεβάτι Καπούρ στην έκθεσή της «Impressions», με λάδια και ακρυλικά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου 2011.

Η Ρεβάτι Καπούρ από πολύ μικρή και με την υποστήριξη της οικογένειάς της, ασχολήθηκε με το μεγάλο της πάθος, τη ζωγραφική. Σπούδασε Καλές Τέχνες στη Βομβάη, καθώς επίσης στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και έχει κάνει πολλές επιτυχημένες ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ινδία, στο Λονδίνο στη Σαουδική Αραβία. Ζωγραφίζει κυρίως σε λάδι, ακρυλικό και παστέλ, ώστε να της επιτρέπεται ο αυθορμητισμός και να επιτυγχάνεται κάθε φορά διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα.

Τα άλογα σε κίνηση αποτυπώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μεγάλους καμβάδες και εντυπωσιάζουν με την αρμονία ενέργειας, δύναμης και κίνησης που τα χαρακτηρίζουν. Τα τοπία είναι ήρεμα και γαλήνια όπως και οι νεκρές της φύσεις αντικατοπτρίζουν την εσωτερική γαλήνη της καλλιτέχνιδας αλλά και την επαφή της με τη φύση. Στα παραπάνω θέματα προστίθεται η ανθρώπινη μορφή αποτυπωμένη με πλούσια χρώματα σε σκηνές της καθημερινής ζωής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 19:00.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206, Ταύρος

Ώρα: 18:00 - 22:00

Είσοδος ελεύθερη

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου