Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «καταλαμβάνει» την Αθήνα


Τον φετινό Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εξαπλώνεται σε δημόσιους χώρους των Αθηνών, με μια σειρά δράσεων, παραστάσεων και καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων।


Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στην Αθήνα, μέσω μιας σειράς έργων, δράσεων και παραγωγών σε δημόσιους χώρους. Το Μουσείο θα δώσει χρώμα σε περιοχές από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την Πλατεία Ομονοίας, μέχρι την Άλσος Παγκρατίου και την Ακαδημία Πλάτωνος. Οι εγκαταστάσεις και δράσεις θα διαρκέσουν από τις 8 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου. Οι εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου εστιάζονται σε έργα από τις συλλογές του Μουσείου, ενώ τον Οκτώβριο την τιμητική τους θα έχουν νέα έργα και παραγωγές Ελλήνων καλλιτεχνών.

Η βραδινή προβολή στις 8 Σεπτεμβρίου του βίντεο «Δημόσιος διάλογος» του Γιόζεφ Μπόυς στην είσοδο του Πληροφοριακού Κέντρου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα αποτελέσει την εναρκτήρια δράση. Το ίδιο βράδυ ξεκινά το «Θερινό Σινεμά» στο Άλσος Παγκρατίου με 6 έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από την συλλογή βιντεοτέχνης του ΕΜΣΤ. Στις 12 Σεπτεμβρίου η πλατεία Ομονοίας θα αποτελέσει την σκηνή για το ιστορικό έργο «Εις Δόξαν» του Βλάση Κανιάρη. Στις 15 Σεπτεμβρίου ο «Ηχητικός Περίπατος» θα δώσει ένα ξεχωριστό χρώμα στο Άλσος Ακαδημίας Πλάτωνος με την παρουσίαση 7 ηχητικών έργων από καλλιτέχνες όπως οι Στήβεν Φελντ, Στηβ Ρόντεν, Λούκας Φος, Μπομπ Γκλουκ, Μπιλ Φοντάνα, Τρέβορ Γουίσαρτ και Νιλς Βίγκελαντ.


Την ίδια μέρα το flash animation έργο «Art of Sleep» των Young-Hae Chang Heavy Industries θα προβληθεί στην πλατεία Εξαρχείων. Στις 19 Σεπτεμβρίου έρχεται η σειρά της πλατείας Κοτζιά να αποτελέσει την σκηνή για την συμμετοχική εγκατάσταση «Red Eyed Sky Walkers» της Τζένης Μαρκέτου που αποτελείται από μετεωρολογικά μπαλόνια και ασύρματες βιντεοκάμερες. Το πρώτο έργο από την σειρά νέων παραγωγών, ένα «θέατρο-πατητήρι» από τους Φοίβη Γιαννίση, Ζήση Κοτιώνη, Μαρία Παπαδημητρίου και την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, θα παρουσιαστεί στο Άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος στις 24 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα Οκτωβρίου με τις νέες παραγωγές θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πληροφορίες: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19 & Ρηγίλλης, Αθήνα, 210 9242111-3, http://www.emst.gr και http://fixit-emst.blogspot.कॉम

Πηγή:http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου