Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

"Mάχες"


Την Πέμπτη 2 Ιουνίου εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος στην Ακρόπολη η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Γλύνη.

Η ζωγράφος αναφέρει για το έργο της:

"Η δουλειά που παρουσιάζω βασίζεται σε ανθρώπινες μορφές τις οποίες συγκέντρωσα από φωτογραφικά ντοκουμέντα της επικαιρότητας. Αυτές τοποθετούνται σε ένα γεωμετρικό χώρο δομημένο από την επανάληψη του κύκλου, ο οποίος βασίστηκε στο μοτίβο του φόντου από το έργο του Giotto «Η επικύρωση του κανόνα». Στις φιγούρες που επιλέγω δίνω το ρόλο του μαχόμενου.

Οδηγημένη από αυτή την διαδικασία, στα τελευταία έργα αποδομώ το μοτίβο του χώρου και η ανθρώπινη μορφή λαμβάνει την «λυτρωτική» της θέση, στο κέντρο ενός και μόνο κύκλου."

Η ιστορικός τέχνης – μουσειολόγος Μαρίνα Κανακάκη επιμελήτρια της έκθεσης μεταξύ άλλων σημειώνει σχετικά:

‘’…Η Ελένη Γλύνη, της οποίας η δουλειά χαρακτηριζόταν ανέκαθεν από εύστοχες φορμαλιστικές παραδοξότητες και έξυπνες καλλιτεχνικές αντιθέσεις παρουσιάζει σήμερα ένα καινούργιο στοίχημα με μια νέα ανθρωπιστική διάσταση. Αυτό το βήμα ανανέωσης στη θεματολογία μιας βασικά πνευματικής ζωγράφου, την οδηγεί τώρα στην αναζήτηση της πολυτιμότητας του Giotto για να παρηγορήσει τους σύγχρονους συνανθρώπους της που υποφέρουν, χάνουν, πεθαίνουν…’’

Η Ελένη Γλύνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη. Υπότροφος του ΙΚΥ 2006-2008

Διάρκεια: 2 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2011
Ημέρες και ώρες λειτουργίας :
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 14:30 & 17:30 - 20:30
Τετάρτη, Σάββατο 11:00 - 16:00
Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα 117 42, metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18
info@technohoros।org
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου