Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Με τα μάτια ενός παιδιού»


Τετάρτη 1/6, στις 9 μ.μ
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Η Φωτεινή Βελκοπούλου και η “fractal productions” παρουσιάζουν τη δραματοποιημένη εκδοχή της έκθεσης μικτής τεχνικής του Βαγγέλη Νοτόπουλου, «Με τα μάτια ενός παιδιού». Πρόκειται μια θεατρική δράση με συνοδεία βιντεοπροβολής και πρωτότυπης μουσικής.

Βιογραφικό Φωτεινής Βελκοπούλου

Η Βελκοπούλου Φωτεινή, απόφοιτη του θεατρικού οργανισμού «ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ 7» υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ρήγα, απόφοιτη του θεατρικού οργανισμού “VILLARTE. Σεμινάρια: μέθοδος ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΧΩΦ” με την Jessica Cerulo, κινησιολογίας (Κώστας Γεράρδος), υποκριτικής (Μάνια Παπαδημητρίου), παντομίμας (Κάγιο Βελτς). Μαθήματα σύγχρονου χορού, πιάνου και φωνητικής. Συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε. ως ηθοποιός και με τους σκηνοθέτες Πέτρο Ζούλια, Γιάννη Ρήγα, Παύλο Δανελάτο, Θάλεια Σκαρλάτου, Κώστα Χαλκιά και Όλγα Αλεξανδροπούλου. Στον κινηματογράφο έχει παίξει σε ταινίες μικρού μήκους και πρόσφατα συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη στην τελευταία κινηματογραφική δουλειά του Αντρέα Σιαδήμα.

Έχει σκηνοθετήσει την ταινία μικρού μήκους “4 εποχές”. Μέσα από τη δεκαετή συνεργασία της με ομάδες και θιάσους, συναντά την Αλεξία Φάλλα (χορεύτρια), τον Χρήστο Μήττα (χορευτής) και τον Θανάση Καρυπίδη (μουσικός) και το 2011 εμπνευσμένη από την έκθεση ζωγραφικής του Βαγγέλη Νοτόπουλου στήνει την παράσταση «Με τα μάτια ενός παιδιού». Σε αυτή την προσπάθειά της σημαντική είναι η υποστήριξη της “fractal productions” (Γιάννης Αγγελάκης) και του café- bar PARTIZAN, το οποίο παραχώρησε τα σκηνικά της παράστασης.

Λίγα λόγια για το έργο: «Με τα μάτια ενός παιδιού»
Μας δένουν τα χέρια, εμείς ζωγραφίζουμε…
Μας κλείνουν το στόμα, εμείς κραυγάζουμε…
Μας βγάζουν τα μάτια, εμείς βλέπουμε με τα μάτια ενός παιδιού…

Ένας άντρας παραπλανημένος από τις σαρκικές του επιθυμίες, μία γυναίκα εγκλωβισμένη στα συναισθηματικά βασανιστήρια του εαυτού της και ένα παιδί που επηρεάζεται από όλη την αλήθεια της καθημερινότητας και μας την παρουσιάζει μέσα από το πιο ρεαλιστικό παραμύθι της φαντασίας του.
Τρεις χαρακτήρες σύμβολα που καθρεφτίζουν, λίγο από αυτό που όλοι έχουμε ζήσει ή έχουμε σκεφτεί.

Συντελεστές
Κείμενο, σκηνοθεσία, πρωτότυπη μουσική: Φωτεινή Βελκοπούλου
Βίντεο: Χάρης Πάλλας
Μουσική: Θανάσης Καρυπίδης
Φωτογραφίες: Ορέστης Κουράκης
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Φωτεινή Βελκοπούλου Χρήστος Μήττας, Αλεξία Φάλλα

Διάρκεια: 45΄
Οι εικόνες που προβάλλονται στο βίντεο είναι οι πίνακες της έκθεσης ζωγραφικής του Βαγγέλη Νοτόπουλου.
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου