Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Οικολογικά μηνύματα από τον Αλέξανδρο Μουστάκα


Μια νέα σειρά εντυπωσιακών έργων σύγχρονης ρεαλιστικής εικαστικής γραφής, με οικολογικά μηνύματα, παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Μουστάκας στη νέα του έκθεση που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall από τις 7 Μαΐου।

Κάθε έργο του Αλέξανδρου Μουστάκα αποκαλύπτει την εξαιρετική σχεδιαστική, χρωματική και συνθετική του δεινότητα του ζωγράφου και την ιδιαίτερη αίσθηση της οπτικής και της γεωμετρίας που διαθέτει. Σχεδόν φωτογραφίζει μέσα από τις εικαστικές του αποδόσεις τις ακαριαίες στιγμές των θεμάτων του. Τα περιστέρια του παγώνουν, ενώ πετούν στον αέρα, μπροστά στις κατακόκκινες ρόγες του ξεφλουδισμένου ροδιού, το έδαφος γίνεται συχνά σκακιέρα και σχίζεται για να αποκαλύψει τα αόρατα έγκατα μιας γης που κρατάει ακόμα καλά κρυμμένα τα μυστικά της.

Ο έσω κόσμος προσφέρει νύξεις της δικής του ζωής, οι ρίζες αποκαλύπτονται, ενώ τα δέντρα, αμίλητοι, μοναχικοί πρωταγωνιστές κυριαρχούν σε διάφορα σχήματα. Δέντρα, άλλοτε γεμάτα καρπούς και άλλοτε με καταπράσινες φυλλωσιές τριγωνικές ή ολοστρόγγυλες, το καθένα στο δικό του τελάρο. Κι ακόμα καράβια που ρίχνουν άγκυρα σε περίεργα αγκυροβόλια. Τα μολύβια του σχεδίου γίνονται δόρατα που διαγράφουν σε στρατιές τον αέρα, ενώ τα γαλάζια κομμάτια του ουρανού του Αλέξανδρου Μουστάκα οδηγούν το θεατή του έργου του σε τοπία απόλυτα αέρινα και ονειρικά.

ΙΝFO:

Η έκθεση του Αλέξανδρου Μουστάκα στην αίθουσα τέχνης Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall θα διαρκέσει ως τις 17 Μαΐου.
Εγκαίνια 7 Μαΐου 1.00 μ.μ.
Ώρες έκθεσης: 10।00-21.00 μ.μ. καθημερινά
Kapopoulos Fine Arts : Λεωφ. Κηφισίας και Σπύρου Λούη Μαρούσι-Golden Hall
Tηλ. 210 6833048
Πηγή:http://www.e-go.gr/

1 σχόλιο: