Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

«Πηνελόπη» μια εγκατάσταση του Pablo Berzal


Πηνελόπη» Μια γυναικεία φιγούρα του μύθου ή μια σύγχρονη εκδοχή της γυναικείας υπόστασης;
Με το εν λόγω έργο ο δημιουργός του, Pablo Berzal, θέλει να καταδείξει πως οι μύθοι λειτουργούν ακόμη και σήμερα, παρά το πέρασμα των αιώνων, και ποια είναι η σημαντικότητά τους, μέσα από μια σύγχρονη γλώσσα προσέγγισης.
Έννοιες με τις οποίες καταπιάνεται είναι η ελευθερία, η αναμονή και η προσδοκία. Τι είναι αυτό που περιμένουμε και για ποιο λόγο το περιμένουμε.

Το έργο είναι μεικτής τεχνοτροπίας και αποτελείται από εγκατάσταση και video προβολή.

Ο Pablo Berzal, ισπανός αρχιτέκτονας με ειδίκευση στην αρχιτεκτονική τοπίου και multi media artist, ζει και εργάζεται τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα και είναι βασικό μέλος του ‘’el studio ammeba’’, αρχιτεκτονικού και εκθεσιακού χώρου, από την έναρξη λειτουργίας του. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας καλλιτεχνών ‘’tumulto’’ με βασικό πεδίο δράσης τις παρουσιάσεις περφόρμανς με έδρα την Μαδρίτη και δραστηριότητα σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία. Ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Μαδρίτη, την Σεβίλλη και την Αθήνα.

Το έργο «Πηνελόπη» παρουσιάζεται με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου λειτουργίας του "el studio ammeba", το οποίο έχει και την υποστήριξη της ισπανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Πηγή:http://entertainment.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου