Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Έκθεση γνωστών καλλιτεχνών στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


Νέα έκθεση σύγχρονης τέχνης, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2011, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το έργο πολλών και διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών μαζί, οι οποίοι έζησαν και δούλεψαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Η Ελλάδα ως τόπος έμπνευσης και προβληματισμού προβάλλεται μέσα από τα έργα που θα εκτεθούν και χαρτογραφούν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους η χώρα ως πρώτη ύλη, με τη μακρά πολιτιστική της ιστορία, τις αρχές, τις αξίες και τα γεωγραφικά της χαρακτηριστικά, αποτέλεσε πηγή καλλιτεχνικών πρωτοποριών και αναζητήσεων.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν έργα των: John Craxton, Ben Nicholson, Brice Marden, Lynda Benglis, Daniel Spoerri, Martin Kippenberger, Helmut Mittendorf, Λουκά Σαμαρά και Γιάννη Κουνέλλη.

Την επιμέλεια έχει αναλάβει η Jessica Morgan, επιμελήτρια της Tate Modern, στο Λονδίνο. Η Morgan επιμελείται εκθέσεις στην Tate, μεταξύ των οποίων τη μελλοντική αναδρομική έκθεση του Gabriel Orozco (2011), τις αναδρομικές εκθέσεις των John Baldessari (2009) και Martin Kippenberger (2006), καθώς και ομαδικές εκθέσεις όπως οι: Common Wealth (2003), Time Zones (2004) και The World as a Stage (2007).
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου