Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Έκθεση «Intake» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση


Προσφέρει στον επισκέπτη τη μοναδική εμπειρία ενός ανεμοστρόβιλου

Την έκθεση, με τίτλο «Intake», του νέου εικαστικού δημιουργού Θεόδωρου Ζαφειρόπουλου, εγκαινιάζει στις 10 Ιανουαρίου, στη γκαλερί της, η Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Με αφετηρία τις δύο εικαστικές δράσεις «Please Me» και «Fall in Love with the Log», που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ το διάστημα 2007-2009, η έκθεση «Intake» παρουσιάζει δύο εγκαταστάσεις από τα τελικά υλικά των δράσεων αυτών.

H πρώτη εγκατάσταση της έκθεσης προσφέρει στον επισκέπτη τη μοναδική εμπειρία ενός ανεμοστρόβιλου: σε ένα αεροστεγές δωμάτιο το φυσικό φαινόμενο δημιουργείται τεχνητά από ενσωματωμένες αεροτουρμπίνες. Μέσα από την δίνη του διανέμεται το υλικό, που παράχθηκε στο έργο «Please Me». Η δεύτερη επιτρέπει στο κοινό να «αναμετρηθεί» με έναν κινητήρα φυσικών διαστάσεων αεροσκάφους τύπου Jumbo (Boeing 747-200).
Πρόκειται για εκμαγείο κατασκευασμένο με τη μέθοδο χύτευσης αδρανούς άνθρακα, που παράχθηκε από την δράση «Fall in Love with the Log».

Παράλληλα, παρουσιάζεται πλήρης καταγραφή (video, still images, ηχητικά ντοκουμέντα) των σταδίων μεταμόρφωσης του συνολικού έργου, μεταφέροντας στον θεατή τη μεθοδευμένη πορεία μετάπλασης και τελικής μορφοποίησης της ύλης.

Η έκθεση «Intake», που επιμελείται ο Σωτήριος Μπαχτσετζής, θα διαρκέσει έως τις 5 Φεβρουαρίου.

O Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1978. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ η έκθεση Intake είναι η τρίτη ατομική του. Zει και εργάζεται στην Aθήνα και τη Νέα Υόρκη.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου