Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

20 κουτιά για το... σανίδι


Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου από τις 19.00 μέχρι τις 22.00 στο χώρο Boxes ‘n’ Foxes (Αρχελάου 23 Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί ένα εικαστικό happening επ’ ευκαιρία της θεατρικής παράστασης «Πέρασμα» της Ρεζά ντε Βέτ, σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου από το Θεατρικό Οργανισμό «Αι-ώρες», που πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 στο Θέατρο «Τόπος Αλλού».
Θα εκτεθούν 20 κουτιά, ένα εκ των οποίων θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του έργου. Ο σκηνογράφος της παράστασης Δημήτρης Μπογδάνος ζήτησε από τα Boxes ‘n’ Foxes να επιμεληθούν το Κουτί... των Αναμνήσεων. Ένα σημαντικό σκηνογραφικό αντικείμενο που σηματοδοτεί το έργο.

Σ’ αυτό το κουτί, οι δύο ιδιοκτήτριες μιας πανσιόν, στη Νότια Αφρική στις αρχές του 20ου αιώνα, κρατούν τα ενθύμιά τους: Κάποια προσωπικά αντικείμενα κάποιων επισκεπτών τους, που -ενάντια στις προειδοποιήσεις των δύο γυναικών- περνούν το επικίνδυνο ποτάμι όταν είναι πλημμυρισμένο και χάνονται στα ορμητικά νερά του. Το ιερό καθήκον της Ερμιέν και της Σούσυ είναι να βγάζουν από το ποτάμι τους νεκρούς, να τους θάβουν και να χαράζουν στους σταυρούς τα ονόματά τους. Οι ανώνυμες ψυχές, όμως, στοιχειώνουν την πανσιόν και οι δύο γυναίκες με την τέχνη της ύπνωσης αποκαλύπτουν την μυστήρια ιστορία τους μαζί με το όνομά τους. Αγαπημένο τους παιχνίδι είναι ν’ αγγίζουν τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο κουτί και με «κλειστά μάτια» να αναγνωρίζουν τον ιδιοκτήτη του κάθε αντικειμένου και την ιστορία του.

20 άνθρωποι της τέχνης θα εκφράσουν τη δική τους εικαστική άποψη για το κουτί των Αναμνήσεων και θα τα εκθέσουν τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στο Boxes ‘n’ Foxes.

Μια εικαστική παρέμβαση που ξεκινάει από έναν εκθεσιακό χώρο και καταλήγει στο σανίδι του θεάτρου.

Boxes ‘n’ Foxes: Αρχελάου 23, Αθήνα- Τηλ. 210-7241223, 6944472639
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου