Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αιολικά Γλυπτά του Καβαλιεράτου στο Μπενάκη


«Αιολικά Γλυπτά» είναι ο τίτλος της εγκατάστασης των κατασκευών του εικαστικού Στράτου Καβαλιεράτου στους εξωτερικούς χώρους του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη που από την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου θα φιλοξενούνται εκεί. Οι κατασκευές αυτές μετατρέπουν την αιολική ενέργεια σε κίνηση, καταλήγοντας σε ένα απρόσμενο οπτικό παιχνίδι.
Τα «αιολικά γλυπτά», όπως τα έχει ονομάσει ο καλλιτέχνης, δημιουργήθηκαν από ξύλο και εξαρτήματα μηχανών, που φέρουν πάνω τους μικρούς λαμπτήρες, οι οποίοι ενεργοποιούνται με την κίνηση των ελίκων από το φύσημα του ανέμου. Όταν πέφτει το φως της ημέρας και χάνεται η οπτική επαφή με τα γλυπτά, μένει ένας φωτεινός πολύχρωμος περιστρεφόμενος δίσκος.

«Πρόκειται για μια περίεργη και απρόβλεπτη μορφή τέχνης που δεν σε αφήνει να πλήξεις. Το βλέμμα εστιάζει στους πολύχρωμους κύκλους μέχρι που μαγεύεται» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης.

Ο Στράτος Καβαλλιεράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε πλαστικές τέχνες και αργυροχρυσοχοΐα στο Παρίσι. Οι πρόσφατες κατασκευές του κινούνται με τον άνεμο και παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και μετατρέπονται σε φωτεινά γλυπτά.

INFO:
Πότε: 22 Δεκεμβρίου - 27 Φεβρουαρίου

Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό Κτήριο: Βασ. Σοφίας & Κουμπάρη 1
Τηλ. 210 3671023
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 9:00 - 17:00
Πέμπτη: 9:00 - 24:00
Κυριακή: 9:00 - 15:00
Τρίτη: Κλειστά
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου