Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

«Ζωγραφίζοντας το λόγο»


Ένα λογοτεχνικό βιβλίο ήταν η αφορμή της έμπνευσης της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Στεφανάκι «Ζωγραφίζοντας το λόγο» που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης «έκφραση Γιάννα Γραμματοπούλου» από την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010 έως τις 8 Ιανουαρίου 2011.

Ο ζωγράφος και χαράκτης παρουσιάζει μία καινούρια ενότητα έργων του, δουλειά των τελευταίων τριών χρόνων, που επιχειρούν μια συνομιλία με την ποιητική συλλογή του Διονύση Παπακώστα, «Ο Πελαργός και ο Ερμής». Η ζωγραφική του δεν εικονογραφεί το λογοτεχνικό έργο, αλλά έχει ένα δημιουργικό διάλογο μαζί του διατηρώντας τις δικές του εικαστικές αναζητήσεις.

Ο Στεφανάκις «παίζει» με κάποια στοιχεία που τον ακολουθούν τα τελευταία χρόνια όπως ένα μισοφέγγαρο, μια σκάλα, ένα καρφί, τη βροχή και τη μπάλα, δοσμένα τις περισσότερες φορές με έντονα ρεαλιστική διάθεση. Τα στοιχεία δένουν αρμονικά με μια ιδιότυπη προοπτική και εξπρεσιονιστική διάθεση.

Ο Γιάννης Στεφανάκις γεννήθηκε στη Γρηγοριά Ηρακλείου Κρήτης το 1951. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Ζωγραφική, Χαρακτική, Αγιογραφία καθώς και Τέχνη του βιβλίου και τυπογραφία. Από το 1989 εκδίδει το περιοδικό για το λόγο και τα εικαστικά «Νέο Επίπεδο» και από το 2003 το συλλεκτικό περιοδικό «Τεχνοπαίγνιον». Έχει διοργανώσει το πρώτο πανελλήνιο φεστιβάλ κόμικς το 1994, σεμινάρια χαρακτικής και έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους και λογοτεχνικά περιοδικά. Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία, Πινακοθήκες καθώς και σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι προγραμματισμένα για την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010.

Πληροφορίες

Έκφραση Γιαννα Γραμματοπουλου, Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης από τις 9 Δεκεμβρίου 2010 εώς τις 8 Ιανουαρίου 2011
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου