Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Θόδωρος Πάντος


Η ατομική αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Θόδωρου Πάντου θα φιλοξενηθεί στην Titanium Yiayiannos Gallery από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Ο ζωγράφος Θόδωρος Πάντος είναι βαθύς γνώστης των μυστικών της τέχνης του, μάστορας της εικαστικής κουζίνας, λάτρης των μορφών, του ρυθμού και της κρυμμένης, της μυστικής αρμονίας τους.
Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε έναν καλλιτέχνη να εξελίσσεται, αλλά μέσα από τις αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις του ξαναβρίσκουμε ορισμένα γενικά χαρακτηριστικά της τέχνης του, που μας εξασφαλίζουν μια άνετη συνέχεια. Στον Πάντο μια τέτοια ταξινόμηση θα ήταν προδοτική. Δεν ανήκει σε καμιά κατηγορία, δεν έχει κανένα φρόνιμο είτε παράφρον σύστημα. Η ζωγραφική του ασυνάρτητη και παράφορη, πάει προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ιδιόρρυθμο το έργο του: μας ξεβολεύει! Από τη μια μας κερδίζει με την δεξιοτεχνία του, το μετιέ και τη σχέση του με την παράδοση, προϋποθέσεις απαραίτητες για να δημιουργηθεί διάλογος με το κοινό, κι από την άλλη τα θέματα του, η ειρωνεία του, ο αναπάντεχος τρόπος που έχει να βλέπει και να εκφράζεται για ορισμένα πράγματα μέσα στο έργο του, μας κλονίζει βγάζοντας μας από τις συνήθειες μας.

Εγκαίνια: Τετάρτη15 Δεκεμβρίου 2010 στις 8:00 μ.μ.
Πηγή:http://entertainment.in.gr

1 σχόλιο:

  1. No creo que pueda ir a verla la exposición, pero seguro que es muy interesante, gracias por la información.
    Un beso de la maga curiosa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή