Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Όλα έτοιμα για το αρχαιολογικό μουσείο στα Χανιά


Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το θέμα της ανέγερσης νέου αρχαιολογικού μουσείου στα Χανιά.

Όπως αναφέρει σήμερα η τοπική εφημερίδα «Νέος Κήρυκας», η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υπέγραψε την απόφαση ένταξης της ανέγερσης του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα 2007-2013 με συνολικό προϋπολογισμό 18 εκατ. ευρώ.

Το νέο μουσείο θα κατασκευαστεί στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Χατζηδάκη στην Χαλέπα, και θα κατασκευαστεί σύμφωνα με αρχιτεκτονική μελέτη -που αναδείχθηκε μετά από διαγωνισμό πριν από πέντε χρόνια- του αρχιτέκτονα, Θεοφάνη Μπομπότη.

Σύμφωνα με την μελέτη η συνολική επιφάνεια των χώρων είναι 6.500 τ.μ., από τα οποία τα 1.800 καταλαμβάνουν οι αίθουσες εκθέσεων, 140 τ.μ. ο εκθεσιακός μεσώροφος, ενώ το αμφιθέατρο σχεδιάστηκε για 140 θέσεις.

Το αίθριο του μουσείου θα αποτελέσει το χώρο, γύρω από τον οποίο χωροθετούνται και αναπτύσσονται οι αίθουσες εκθέσεων και ο χώρος εισόδου, εκτόνωσης και διανομής κυκλοφοριών, εξασφαλίζοντας έτσι τις συνέχειες των μουσειακών διαδρομών. Το ύψος θα κυμαίνεται από έξι έως οκτώ μέτρα, αλλά θα διαθέτει και αίθουσες πλάτους 15 μέτρων.

Παράλληλα, θα στεγαστούν εκεί τα γραφεία της διοίκησης, τα εργαστήρια, οι αποθήκες και βέβαια το αναψυκτήριο και το πωλητήριο τα οποία θα λειτουργούν ανεξάρτητα.
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου