Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Μετ' ἐπιστροφῆς: σκόρπια ίχνη από την επέμβαση του χρόνου

To METAPolis (Αιόλου 48 - 50, Αθήνα) παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Διονύση Πετρουτσόπουλου με τίτλο “Μετ' ἐπιστροφῆς”. Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013, 20:00
Μετ' ἐπιστροφῆς - Σκόρπια υλικά, µε ίχνη και αποτυπώματα από την τελευταία επέµβαση του χρόνου ανασυνθέτουν τον εαυτό τους και ξαναβρίσκουν την αληθινή τους φύση, τη µεταµόρφωση, κάνοντας χώρο στη µνήµη. Και καθώς η ύλη είναι άφθαρτη, ο χρόνος τους γίνεται ά-χρονος.
«Δες µε. Είµαι η αντοχή του υλικού, η ηλικία του χρόνου». Οµως όσο και να ταξινοµηθούν πάντα θα διαφεύγουν και θα κρύβονται. «Οψις αδήλων τα φαινόµενα», σου λένε... µπορώ να γίνω αυτό που θέλεις. Επιστρώµατα που µιµούνται την φθορά του υλικού. Κάτω από την σκιά του τοίχου µια άλλη σκιά κοιτάζει για λογαριασµό µας, έξω από τον τοίχο. Μέσα από τη γύµνια, την παράξενη τραχύτητα, την απολύτως ατελή µορφή, το υλικό ζει τη δικιά του ζωή, εκτοξεύει τη δικιά του µοναξιά πέρα από τον χρόνο αποκαλύπτοντας πολλαπλές εκδοχές και µιλώντας γι' αυτά «είναι σαν να προσπαθείς να περιγράψεις σ' ένα αόµµατο παιδί τα χρώµατα της ορχιδέας». Γιατί, ότι κατάγεται από την εικόνα είναι ακατανόητο για τη λογική, και οφείλει να παραµείνει στην εικόνα για να µην εκµηδενιστεί..
Info:
Μέμη Σπυράτου
Μετ' ἐπιστροφῆς | Διονύσης Πετρουτσόπουλος
Εγκαίνια: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 24 Οκτωβρίου 2013 έως 14 Νοεμβρίου 2013
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Παρασκευή 18.00 - 22.00, Σάββατο 11.00 - 22.00, Κυριακή 12.00 – 18.00

 ΜETApolis: Αιόλου 48-50 & Κολοκοτρώνη, Ημιόροφος, Μετρό Μοναστηράκι
Πληροφορίες: Τηλ. 210.32.53.550
www.metapolis.gr |Like: Metapolis Photography Seminars | @metapolis_ph

Το ΜETApolis είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ένας χώρος με πολύπλευρες δραστηριότητες. Με σημείο εκκίνησης την τέχνη της φωτογραφίας, ο χώρος του ΜETApolis, στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, που ξαναανακαλύπτει τον εαυτό της και γίνεται εκ νέου πόλος συνάντησης και πολιτισμού, υπερασπίζεται τη θέση μας για την πόλη μας, με ένα νέο σπίτι για τις Τέχνες.
Πηγή: http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου