Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κικί Περιβολάρη: «Κόκκινες Πόλεις» στο Μπενάκη


Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη φιλοξενεί την έκθεση της Κικίς Περιβολάρη με τίτλο «Κόκκινες Πόλεις» στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ». Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.
 Η Κικί Περιβολάρη εξελίσσει τεχνικές γύρω από το χαρτί. Το χαρτί, αν και εύφθαρτο υλικό μετασχηματίζει την ενέργεια ενός ζωντανού οργανισμού σε αντικείμενο. Ένα υλικό ευαίσθητο και εύπλαστο με τα κατάλληλα κοψίματα, τσαλακώματα, διπλώματα δύναται αφηγηθεί παραστατικά ή όχι, μια εικόνα.
Η ενότητα των έργων της Κικίς Περιβολάρη «Κόκκινες Πόλεις», παρουσιάζει αυτήν τη μοναδική σχέση-χρήση του αντικειμένου, με τον δημιουργό του.


 Οι «Κόκκινες πόλεις», συναρμολογούν έναν «άλλο κόσμο» Έναν κόσμο κυριολεκτικά κρεμασμένο στο καρότσι του super market που γίνεται προέκταση των χεριών μας.


Info:
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Τηλ:210 3453111
Ώρες Λειτουργίας Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00,
Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00, Δευτέρα, Τρίτη, Tετάρτη: κλειστά
Εγκαίνια έκθεσης Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 12:30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης 20 Οκτωβρίου – 17 Νοεμβρίου 2013
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Πωλητηρίου

Η Κικί Περιβολάρη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές της για 4 χρόνια στο Τμήμα Γλυπτικής της ΑΣΚΤ.
Ταξίδεψε σε χώρες της Βόρειας Αφρικής, Ασίας και Ευρώπης.
Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα.
Έχει συνεργαστεί με πολλές αίθουσες τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πωλητήρια Μουσείων και άλλους χώρους πολιτισμού.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Πηγή: http://www.e-go.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου