Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Έξι γυναίκες αφηγούνται στο «Επί Κολωνώ»


Εξι γυναίκες αφηγούνται μέσα από το εικαστικό τους έργο ιστορίες της καθημερινότητας με κέντρο την έννοια της συμβίωσης, της συνύπαρξης, της σύγκρουσης, της συναίσθησης, της ατομικότητας. Η έκθεση «Συμβιώσεις» παρουσιάζεται στο Φουαγιέ και στους εξωτερικούς χώρους του θεάτρου «Επί Κολωνώ» από σήμερα έως τις 16 Νοεμβρίου, σε επιμέλεια της Κατερίνας Ζαχαροπούλου.

 Στα έξι βίντεο που παρουσιάζουν αποδίδουν σχεδόν επιτόπου, με αμοντάριστα πλάνα, καθημερινές καταστάσεις όπως αυτές προκύπτουν φυσικά μέσα στους οικείους χώρους, ενώ στα έργα τους με ζωγραφική, κολάζ και γλυπτική οι ίδιες αυτές καταστάσεις εμφανίζονται σαν ποιητικά στιγμιότυπα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Ελένη Γεωργακοπούλου, Νένα Καραγιάννη, Μαρία Καρδαρά - Γκογκόρνα, Εύη Μπορμπαντωνάκη, Δανάη Ορφανουδάκη, Αννα Σαρρή. Η Ελένη Γεωργακοπούλου παρουσιάζει με βίντεο και ζωγραφική τον αδηφάγο χρόνο μέσα στην οικιακή κουζίνα.

Η Νένα Καραγιάννη παρατηρεί και φωτογραφίζει την πόλη.
 Η Μαρία Καρδαρά - Γκογκόρνα οργανώνει υπερμεγέθεις σελίδες από φωτογραφίες και φράσεις που εντοπίζει στον καθημερινό Τύπο.
 Η Εύη Μπορμπαντωνάκη παρουσιάζει ένα βίντεο για την ξαφνική απώλεια και τις αντιθέσεις μέσα στην καθημερινότητα.
 Η Δανάη Ορφανουδάκη αφιερώνει μία σειρά από ξυλόγλυπτα και ένα βίντεο στην Κουβανή καλλιτέχνιδα Ana Mendieta. Η δουλειά της αναφέρεται στη συμβίωση σώματος - γης - γλυπτικής. Μαζεύοντας επί χρόνια ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα, σχηματίζει σώματα που περιβάλλονται από οργανικά στοιχεία ανάκατα με χρυσόσκονες και χρυσές κλωστές. Μέρη του σώματος καλυμμένα με ασήμι παραπέμπουν στα τάματα. Στο βίντεο, τα ίδια αυτά νοήματα ζωντανεύουν ή εξαφανίζουν το σώμα με υφές φωτός.
 Η Αννα Σαρρή καταγράφει τις διαφυγές του βλέμματος στον χώρο.
 Info: Θέατρο «Επί Κολωνώ»
 Έως τις 16 Νοεμβρίου 2013
 Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός,
 www.epikolono.gr
Πηγήwww.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου