Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

In the Studio στην Kunsthalle Athena 2013

 

«If I was an artist and I was in the studio, then whatever I was doing in the studio must be art.
At this point art became more of an activity and less of a product.» Bruce Nauman

Η έκθεση In the Studio είναι το αποτέλεσμα της on-line καταγραφής που έκανε η ομάδα DailyLazy Projects παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό από στούντιο καλλιτεχνών, δίνοντας έμφαση στο περιβάλλον του ατελιέ και το χώρο εργασίας ενός καλλιτέχνη.

Το project ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2011 και είναι ακόμη σε εξέλιξη, η τωρινή λίστα περιλαμβάνει καλλιτέχνες που ζουν στην Αθήνα, το Βερολίνο, την Βιέννη, το Άμστερνταμ, την Κων/πολη, την Ζυρίχη, την Βασιλεία, την Φρανκφούρτη, την Φλωρεντία, την Βαλέτα, το Κλουζ-Ναπόκα, το Γιοχάνεσμπεργκ, την Κουάλα Λουμπούρ, την Νέα Υόρκη, την Ρώμη, την Ουάσινγκτον, την Νορθ Καρολάινα, την Στοκχόλμη, την Μπρατισλάβα και το Σαν Φρανσίσκο.
Η έκθεση In the Studio θα παρουσιάσει το έργο επιλεγμένων καλλιτεχνών και θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση έργων που είναι σε εξέλιξη, σε προσχέδια, μακέτες, μοντέλα και αντικείμενα από το χώρο εργασίας. Η έκθεση θα επιχειρήσει να εστιάσει στην εικαστική πρακτική και να περιγράψει την τέχνη ως διαδικασία και δραστηριότητα και να καταγράψει τον ιδιωτικό χώρο του ατελιέ.
Την έκθεση διοργανώνει και επιμελείται η ομάδα Daily Lazy Projects με την υποστήριξη της Kunsthalle Athena.
Αποτελεί μέρος του ReMap 4 και θα εγκαινιαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου.
Διάρκεια έκθεσης: 8 - 30 Σεπτεμβρίου 2013
In the Studio στην Kunsthalle Athena 2013
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
In the Studio στην Kunsthalle Athena 2013
Λουκία Αλαβάνου (GR), Αθανάσιος Αργιανάς (GR), Erik Binder (SK), Clara Broermann (DE), Stephane Calais (FR), Thomas Chapman (US), Michael De Kok (NL), Χριστίνα Δημητριάδη (GR), Oana Farcas (RO), Shannon Finley (CA), Torben Giehler (DE), Helidon Gjergji (AL), Λίζη Καλλιγά (GR), Στέλιος Καραμανώλης (GR), Βασίλης Π. Καρούκ (GR), Μιχάλης Κατζουράκης (GR), Jan Kiefer (SH), John Kleckner (US), Caroline Kryzecki (DE), Marek Kvetan (SK), Daniel Lergon (DE), Σήφης Λυκάκης (GR), Mathieu Mercier (FR), Svätopluk Mikyta (SK), Ilona Nemeth (SK), Yudi Noor (ID), Ηλίας Παπαηλιάκης (GR), Άγγελος Πλέσσας (GR), Τούλα Πλουμή (GR), Γεωργία Σαγρή (GR), Βασίλης Σαλπιστής (GR), Frank Selby (US), Γιώργος Σταμκόπουλος (GR), Daniel Steegmann (SP/BR), Henning Strassburger (DE), Julia Strauss (RU/DE), Morgane Tschiember (FR), Δημήτρης Φουτρής (GR), Διονύσης Χριστοφιλογιάννης (GR), Brent Wadden (CA) Η ομάδα DailyLazy Projects δημιουργήθηκε το 2011 στην Αθήνα και αποτελείται από τους καλλιτέχνες Στέλιο Καραμανώλη, Τούλα Πλουμή, Γιώργο Σταμκόπουλο και Διονύση Χριστοφιλογιάννη. Ο στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε πρότζεκτ σχετικά με τα ζητήματα που θέτει η σύγχρονη τέχνη και σε συνεργασία με καλλιτέχνες, επιμελητές, οργανισμούς και άλλους επαγγελματίες από το χώρο των εικαστικών τεχνών. Το φάσμα των δραστηριοτήτων μας προσανατολίζεται σε τρεις πόλεις: την Αθήνα, το Βερολίνο και το Κλούζ-Ναπόκα σε μία προσπάθεια να εξετάσουμε τις έννοιες της «εικαστικής σκηνής» και του «κέντρου τέχνης».
Πηγή: http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου