Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Άρωμα και εικόνες Αιγαίου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»



Έκθεση φωτογραφίας και video art
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, γίνεται χώρος φιλοξενίας μιας μοναδικής  έκθεσης, που στόχο έχει να αναδείξει τις ομορφιές και τα πλούτη των θαλασσών μας και ειδικότερα του Αιγαίου.
Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση με τίτλο «Aegean Experienced», αποτελείται από φωτογραφίες και video-art στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει το Αιγαίο πέλαγος, μέσα από την πολύπλευρη οπτική γωνία των επτά καλλιτεχνών που συμμετέχουν με τα έργα τους.
Οι εικαστικοί παρουσιάζουν εικόνες από το πανέμορφο Αιγαίο το οποίο αλλάζει διαρκώς πρόσωπα μπροστά από τον φακό, το κάδρο ή την κάμερά τους. Οικείο, απόμακρο, αινιγματικό ή ανέμελο, το Αιγαίο παραμένει ο σιωπηλός βασιλιάς πολλών ελληνικών νησιών - σαν ένας χώρος ανέγγιχτης και  απαράμιλλης ομορφιάς, που δεν μπορεί κανείς να «διαβάλει».
Σύμφωνα με τη μυθολογία, το όνομά του προέρχεται από τον Αιγαία, βασιλιά της Αθήνας και πατέρα του Θησέα, ο οποίος έπεσε και πνίγηκε στα νερά του πελάγους από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.



 Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δει το Αιγαίο Πέλαγος μέσα από πολλές μορφές: ως τόπο διαμονής, ως δημοφιλή προορισμό, ως ιδέα και ως αίσθηση. Κάθε μια από αυτές τις μορφές έχει τη δική της δύναμη που μπορεί να μαγέψει οποιονδήποτε επισκέπτη της «Aegean Experienced».



Δημήτρης Κλεάνθης, Καλδέρα.
Η έκθεση φιλοξενεί 15 εικόνες από τα έργα «Mare Liberum» του Γιώργη Γερόλυμπου, «Caravan Project» και «Τυφλός Ψαράς» της Θέκλας Μαλάμου και του Στρατή Βογιατζή, «Καλδέρα» του Δημήτρη Κλεάνθη, «Αλάτι» του Κώστα Μασσέρα και «Aegeanscapes» του Σωκράτη Μπαλταγιάννη, καθώς και μία βίντεο-τριλογία από τη σειρά «Living Postcards» του Εμμανουήλ Παπαδόπουλου.
Η έκθεση οργανώνεται από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού Aegeanale, ενώ για την επιμέλειά της είναι υπεύθυνη η Στέλλα Πεκιαρίδη.


Γιώργης Γερόλυμπος  Οίτυλο, λυκαυγές, 2013
Πληροφορίες
 Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Χώρος «Τέχνη & Πολιτισμός», στο επίπεδο αφίξεων (είσοδος 1). Διάρκεια έκθεσης: έως 30 Οκτωβρίου. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά, όλο το 24ωρο. Είσοδος ελεύθερη.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου