Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

«Πόλεις του κόσμου», στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης



Με τη φωτογραφική ματιά της Κωνστάντιας Κράτσα



Φωτογραφίες από έξι πόλεις του κόσμου με παρελθόν, παρόν και μέλλον παρουσιάζει φωτογραφική έκθεση της Κωνστάντιας Κράτσα στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η φωτογράφος, παιδί της νέας χιλιετίας, έχει ζήσει σε τέσσερις χώρες για σπουδές και εργασία, ενώ έχει ταξιδέψει σε πολλές άλλες.

Λονδίνο.
Σήμερα εργάζεται στο χώρο του marketing και ως ερασιτέχνης φωτογράφος, από τα φοιτητικά της χρόνια, αποθανατίζει εμβληματικές πόλεις και «αφηγείται» με το φακό της το ρόλο που διαδραματίζουν καθώς και την εικόνα που θέλουν να προβάλουν.
 Φωτογραφίες εμβληματικών πόλεων


Παρίσι.
Την ενδιαφέρει η χωροταξία της κάθε πόλης, τα κτήρια και τα μνημεία, γιατί πιστεύει ότι η αρχιτεκτονική και η αστική διάπλαση μιλούν για την κουλτούρα των κατοίκων της. Θεωρεί ότι οι δημιουργίες μιας γενιάς επηρεάζουν τις επόμενες και χτίζουν την ταυτότητα της πόλης.
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες εμβληματικών πόλεων, όπως είναι η Αθήνα με τον Παρθενώνα, το Παρίσι των Ηλυσίων Πεδίων, το Λονδίνο με την τάξη και το χιούμορ του, η Σαγκάη με το χρώμα της, η Νέα Υόρκη με τους ουρανοξύστες της και το Ντουμπάι, πρωτεύουσα των Αραβικών Εμιράτων, που οικοδόμησε τον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου.

Σαγκάη.
Έξι πόλεις σε τρεις ενότητες


Η Κωνστάντια Κράτσα
Οι φωτογραφίες από τις έξι πόλεις, ακολουθώντας την τροχιά του ήλιου, αρχίζουν από την Αθήνα και καταλήγουν στο Ντουμπάι, χωρισμένες σε τρεις ενότητες. Πόλεις με παρελθόν: Αθήνα και Παρίσι, πόλεις με παρόν: Λονδίνο και Νέα Υόρκη, πόλεις με μέλλον: Σαγκάη και Ντουμπάι. Όλες, πάντα κατά την Κωνστάντια Κράτσα, έχουν διεθνή χαρακτήρα και ανήκουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πληροφορίες
Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης - Μουσείο Μπενάκη, Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12, Αθήνα, τηλ. 210 3251311. Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ανοιχτά από 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: Κλειστά.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου