Κυριακή 12 Μαΐου 2013

«Sea Through», η νέα έκθεση της Μαρίνας Βερνίκου


Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 στις 20:00, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μαρίνας Βερνίκου με τίτλο Sea Through, σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Άννας Χατζηνάσιου.
«Η καινούρια δουλειά της Μαρίνας Βερνίκου αποτελείται από μια σειρά φωτογραφιών θαλασσινών τοπίων, οι οποίες προέκυψαν από καθαρά εσωτερική διαδικασία. Ταξιδεύοντας σε θάλασσες όλου του κόσμου απεικονίζει τη φύση μέσα από την προσωπική της ματιά. Την παρουσιάζει με λεπτές γραμμές που χάνονται στον ορίζοντα, μέσα και έξω από το νερό, όπως την αντιλαμβάνεται από διαφορετική οπτική γωνία σε κάθε έργο. Αποτυπώνει στα έργα της το σημείο εκείνο του ορίζοντα, όπου συναντιέται ο ουρανός με την θάλασσα, θυμίζοντας συχνά αφηρημένα εξπρεσιονιστικά ζωγραφικά έργα της δεκαετίας του '40.
Τα αφαιρετικά αυτά θαλασσινά τοπία έχουν μια ονειρική διάσταση, είναι υπερβατικά, μεταφέρουν δηλαδή τον θεατή πέρα από τις ανθρώπινες αισθήσεις και εμπειρίες. Είναι εικόνες που αναζητούν το εξαιρετικό, αυτό δηλαδή που ξεπερνά το συνηθισμένο
». Άννα Χατζηνάσιου

Η τέχνη «συναντάει» την υψηλή τεχνολογία μέσα από τη συνεργασία της Μαρίνας Βερνίκου με την LG Electronics για την παρουσίαση της ατομικής της έκθεσης με τίτλο «Sea Through». Η φωτογράφος δημιουργεί ένα video art που θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στην πρώτη παγκοσμίως τηλεόραση 84 ιντσών τεχνολογίας ULTRA HD TV. Εικόνες που απογειώνουν την οπτική εμπειρία θα παρουσιαστούν μοναδικά στην οθόνη υψηλής ανάλυσης των 8 εκατομμύρια pixels ανά κάδρο ξεναγώντας τους θεατές στα μονοπάτια των θαλασσινών τοπίων που έχει επιλέξει η Μαρίνα Βερνίκου. Ένα Art-Video δημιουργείται αποκλειστικά για την έκθεση και η 84” ULTRA HD TV το «μεταφέρει» σε ένα αληθινό, νέο επίπεδο ποιότητας εικόνας.
Info:
Sea Through
Εγκαίνια Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, 20.00
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
Διάρκεια έκθεσης: 6 έως 22 Ιουνίου 2013
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 και 17.00–20.00,
Τετ. 11.00-15.00 και Σάβ. 11.00 –14.00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:
Η Μαρίνα Βερνίκου σπούδασε φωτογραφία στο Emerson College of Boston. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εκδόσει τέσσερα βιβλία φωτογραφίας. Το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο Antarctica κέρδισε το 2009, το πρώτο βραβείο του περιοδικού National Geographic στην κατηγορία φύση. Τη βραδιά των εγκαινίων οι καλεσμένοι θα απολαύσουν δροσερά Martini Royale Cocktails
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου