Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ Οι εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ παρουσιάζουν τα βιβλία: • Πολύς καπνός για το τίποτα της Κατερίνας Δανέζη και • Τούμπα … και τούμπαλιν του Χάρη Τορτορέλη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ


Οι εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ παρουσιάζουν τα βιβλία:


·         Πολύς καπνός για το τίποτα της Κατερίνας Δανέζη
και
·         Τούμπα … και τούμπαλιν του Χάρη Τορτορέλη


Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Μαΐου 2013, στις 12.30, στο θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Γκάζι, τηλ. 210 3412313).

Για το βιβλίο της Κατερίνας Δανέζη θα μιλήσει η φιλόλογος και ερευνήτρια της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ελένη Διαμαντή, ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσουν οι ηθοποιοί Έλενα Αγγελοπούλου και Γιώργος Βούλγαρης.

Για το βιβλίο του Χάρη Τορτορέλη θα μιλήσει ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΒΗΜΑ FM κ. Νίκος Θρασυβούλου, ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσουν οι ηθοποιοί Εύα Κοτανίδη και Μάνος Καρατζογιάννης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ο τραγουδιστής Νίκος Μερτζάνος και ο καλλιτέχνης Gkiokan Karad.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.



Η Κατερίνα Δανέζη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλική Λογοτεχνία στο University of Leeds της Αγγλίας. Σήμερα εργάζεται ως Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ερευνητικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Αθηνών. 



Στο βιβλίο της Κατερίνας Δανέζη «Πολύς καπνός για το τίποτα», οι χαρακτήρες βυθίζονται σε καταστάσεις πραγματικά σουρεαλιστικές ή σουρεαλιστικά πραγματικές, περιμένοντας σχεδόν ποτέ την ευτυχία, πολύ συχνά την απόλαυση, και πάντα μια κατάληξη. Ή μια σχεδόν κατάληξη. 



Ο Χάρης Τορτορέλης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Αλεξανδρούπολη, Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Μπούργος της Ισπανίας, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσειογραφία και Εκθέσεις στο Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς, ενώ σήμερα εργάζεται ως Παιδαγωγός, διδάσκει στo Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa και διατηρεί τη μόνιμη στήλη «Ναυτική Ιστορία και Παράδοση» στο ιστορικό περιοδικό «Ναυτική Ελλάδα».


Στις δύο συλλογές διηγημάτων του Χάρη Τορτορέλη που φιλοξενούνται στην έκδοση «Τούμπα … και τούμπαλιν», οι χαρακτήρες βρίσκονται σε μία μονομανία αναζήτησης του ανικανοποίητου και της ωρίμανσης. Οι φανταστικοί του κόσμοι μοιάζουν περισσότερο αληθινοί από την ιλιγγιώδη πραγματικότητα και συχνά το αληθινό και το φανταστικό αντιστρέφονται.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου