Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Η μέθη του έρωτα» στη γκαλερί του Black Duck


Στον έρωτα «το ευγενέστερο από τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής», όπως έλεγε και ο μεγάλος Γερμανός ποιητής Γκαίτε, είναι αφιερωμένη η έκθεση έργων ζωγραφικής του Κώστα Σπηλιωτόπουλου, που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Ιουνίου, στη γκαλερί του Black Duck.
Όπως άλλωστε σημειώνει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης «ο έρωτας είναι όταν τα δύο, άντρας και γυναίκα γίνουν ένα, σε ένα αδιάσπαστο σύνολο σώματος και ψυχής, μια αδιάσπαστη ενότητα αγάπης και δύναμης. Αυτή την ενότητα, αυτή την δύναμη, προσπαθώ να αποτυπώσω στον καμβά μέσα από ένα πνεύμα διαχρονικής μέθης, διαχρονικής ευφορίας. Η μέθη του έρωτα είναι τίτλος της έκθεσης και ταυτόχρονα ένα μήνυμα ζωής, μια κατεύθυνση και ένας προορισμός ζωής».
Καλλιτέχνη της ελευθερίας και του έρωτα τον αποκαλεί ο Ιστορικός της Τέχνης Ιων Διαμαντόπουλος, ο οποίος σημειώνει: «Ο Κώστας Σπηλιωτόπουλος αποτελεί μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση εικαστικού καλλιτέχνη, τόσο για την διατύπωση της μανιέρας του όσο επίσης και για την αυστηρά προσωπική του γραφή. Πέραν τούτων, η βιωματική προσέγγιση της διαχείρισης του υλικού του αλλά και η θεματολογία του (αμιγώς ανθρωποκεντρική), καταδεικνύουν τη βαθιά αγωνία του δημιουργού που σκοπό του έχει τη μέθεξη του θεατή στα προσωπικά του οράματα. Μέσα από το έργο του Σπηλιωτόπουλου αναδύεται μια άδολη αγάπη για τον άνθρωπο και ένας βαθύς σεβασμός για τα όνειρά του.


Οι φιγούρες του θεμελιώνουν την αυτοτέλεια τους πάνω στην ειλικρίνεια τους μέσα από μιαν αφηγηματική προσέγγιση, που αδιαφορεί για τη μορφή και εστιάζεται στο περιεχόμενο, ανασκαλεύοντας το αιώνιο αυτό ερώτημα με ένα τρόπο ευρηματικό αλλά ταυτόχρονα και αφοπλιστικά κατανοητό. Έχοντας διατελέσει επί αρκετά χρόνια μαθητής ενός μαιτρ του χρώματος και του σχεδίου, όπως είναι ο Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, ο Σπηλιωτόπουλος αφομοίωσε από το μεγάλο αυτό δάσκαλο τα στοιχειά που του κέντριζαν το ενδιαφέρον και προχώρησε σε ένα αμιγώς προσωπικό μετιε, που πέραν της καταφανούς αυθεντικότητάς του, ξεχωρίζει για τη ριζοσπαστικότητα του. »
Ο Κώστας Σπηλιωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται.
Δάσκαλοί του ήταν οι Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου και Μιχάλης Βελούδιος.
Έχει κάνει έξι ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.
Έργα του υπάρχουν στο Παρίσι, τη Λυών, τη Γενεύη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, την Καμπέρα, την Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.


Info:
Έκθεση ζωγραφικής
Κώστας Σπηλιωτόπουλος
«Η μέθη του έρωτα»

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 4 Ιουνίου 2013, ώρα 8.30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 4 – 15 Ιουνίου 2013
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00
Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr / info@blackduck.gr
Πηγή: http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου