Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Θοδωρής Λάλος | Far East – Εικόνες του ρευστού κόσμου



Εγκαίνια: Τετάρτη 3  Απριλίου 2013, 20:00




Γιατί λοιπόν Ιαπωνία;Γιατί παραδόξως είναι μια χώρα που δεν έχω πάει. Αυτό μου δίνει την ελευθερία να τη φανταστώ όπως εγώ θέλω, ανάλογα με ποιο μάτι θα τη δω. Μου είναι εξωτική και γοητευτική και μ' αρέσει να την πλάθω όπως εγώ τη φαντάζομαι. Να δημιουργώ μια ψευδαίσθηση,  έναν μύθο. Όπως για κάποιον που έχει έναν θείο ήρωα του πολέμου που δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ και όμως τον εξιδανικεύει. Έτσι και εγώ θέλω να δημιουργήσω αυτό τον μύθο, γιατί αυτός με θρέφει και μου δίνει προσωπικό λόγο. Κατά έναν περίεργο τρόπο, όσα πιο πολλά διαβάζω για αυτή τη χώρα και μελετάω τόσο νιώθω ότι σκάβω και σε ένα κομμάτι του δικού μου εαυτού.

" Θοδωρής Λάλοςεικαστικός
«Και εμένα η τέχνη του Θοδωρή Λάλου μ’ αρέσει. Μ’ αρέσει το φευγαλέο και το μεταβατικό, το μη ουσιαστικό και το αόριστο, η φθαρτότητα και η θαμπάδα των έργων του. Aυτά τα ζευγάρια εννοιών, σαν δυο παράλληλες και συμμετρικές εκβλαστήσεις, διαπερνούν το μυαλό μου όταν περιδιαβάζω το Far East. Είναι δηλαδή έργα που πεισματικά κρατούν απόσταση από τον κόσμο των πρακτικών επιδιώξεων. Με άλλα λόγια η έμπνευσή τους είναι από μακριά, είναι από την Ανατολή… Εντέλει στο Far East νομίζω ότι αιχμαλωτίζεται το στιγμιότυπο –ένα στιγμιότυπο– και προβάλλεται στην αιωνιότητa- την αιωνιότητα του μικρόκοσμου των ανθρώπινων μορφών, των τριών πιθήκων netsuke, των εντόμων, των πουλιών, που είναι υποσύνολα του μεγαλύτερου κόσμου του Θοδωρή Λάλου. Του κόσμου των χρωμάτων και των γραμμών στην πιο πλατιά τους έννοια. » Βαγγέλης Μαλαδάκης
ιστορικός

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος σας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του Θοδωρή Λάλου με τίτλο Far East-εικόνες του ρευστού κόσμου. Ο Θοδωρής Λάλος σε αυτή του τη σειρά δημιούργησε έργα εμπνευσμένα από την Ανατολή. Τα έργα του πολυσύνθετα, κρύβουν μέσα τους την τέχνη της χαρακτικής, του κολάζ, της ζωγραφικής. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί την έκθεση του Θοδωρή  και να θαυμάσουμε τόσο τα επίτοιχα έργα του όσο και τα μοναδικά artist books, πάντα με θέμα την Ιαπωνία.

Ο Θοδωρής Λάλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε ζωγραφική με άριστα στη  Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης (Α’ εργαστήριο) και συντήρηση έργων τέχνης στην Αθήνα και στη Ρώμη με υποτροφία. Έχει πάρει μέρος σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων σε Ελλάδα, Ιταλία, Κωνσταντινούπολη, Λιθουανία, Μεξικό, Ολλανδία, Σουηδία και έχει στο ενεργητικό του 4 ατομικές εκθέσεις.
Έργα του υπάρχουν στη μόνιμη συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Μουσείο Καβάφη Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, Stedelijk Van Abbemuseum Αϊντχόβεν Ολλανδίας και σε ιδιωτικές συλλογές.

Ατομικές εκθέσεις:
2013     FAR EAST/ εικόνες του ρευστού κόσμου, αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Αθήνα.
2011     Ut pictura poesis, gallery Ρωμανού 7, Θεσσαλονίκη.
2010     Say I’m a dreamer, gallery vlassis.art , Θεσσαλονίκη.
2002     Μερικά χρώματα είναι φωτεινά τα άλλα φωτεινότερα,  Hotel "Porto Valitsa"


Διάρκεια Έκθεσης 3 έως 27 Απριλίου 2013
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00
Κυριακή, Δευτέρα: κλειστά ή κατόπιν ραντεβού


Αίθουσα τέχνης ΤεχνοχώροςΛεμπέση 4 & Μακρυγιάννη 117 42, Αθήνα
Μετρό Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18
Πηγή:www.technohoros.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου