Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Νέα ματιά... στην αστική αισθητική

Το Stigma Lab υποδέχεται από την 1η έως τις 25 Μαρτίου 2013 την έκθεση «Off the Wall», στην οποία συμμετέχουν 7 ευρωπαίοι καλλιτέχνες, που δραστηριοποιούνται στην εικαστική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου, και παρουσιάζουν μια σειρά από σύγχρονα γλυπτά, έργα ζωγραφικής και έργα τέχνης των νέων μέσων που εξερευνούν θέματα που αφορούν την αστική αισθητική.
Στην έκθεση εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο οι καλλιτέχνες σήμερα ανταποκρίνονται σε σήματα και σύμβολα στο αστικό περιβάλλον, είτε μέσω διαφήμισης, εφημερίδων, πολιτικών αφισών ή κυβερνητικών μηνυμάτων.
Συμμετέχουν:
Ο Gareth Jukes είναι από το Birmingham της Αγγλίας. Η δουλειά του εκτίθεται και δημοσιεύεται σε διεθνές επίπεδο.Ο Jukes έχει δημιουργήσει σειρές από εικόνες που αντανακλούν την τάξη και την αταξία, αντιπαραθέτοντας την εγκόσμια και καθημερινότητα με σκηνές εξάρθρωσης και δυσφορίας στην πόλη. Ο διχασμός μας τραβάει σε θέματα αναπαραστάσεων, τη διαφήμιση και την καθημερινές παραστάσεις εντός των δημόσιων χώρων της πόλης.
Ο Christophe Dillinger είναι Γάλλος πειραματικός καλλιτέχνης, συγγραφέας, εκδότης και αρχισυντάκτης του Square Magazine. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε Ευρώπη, Ρωσία και στις ΗΠΑ.Η πρακτική του είναι multidisciplinarian και περιλαμβάνει απορρίμματα και αντικείμενα που βρέθηκαν όπως είναι διακοσμημένα πιάτα, κουπόνια πίτσας και φτηνά πακέτα μωσαϊκών.


Ο Julio Orphanides είναι Κύπριος καλλιτέχνης και σχεδιαστής. Η πρακτική του περιστρέφεται γύρω από πολλά διαφορετικά μέσα, όπως εκτυπώσεις, βίντεο, post-production και ζωγραφική με spray cans. Κυρίως πλησιάζει έννοιες της συλλογικής σημασίας και εξερεύνησης του εαυτού, προσφέροντας μια σειρά από οπτικά και εννοιολογικά ερεθίσματα.
Η Rebecca Woodcock είναι η τρέχουσα νικητής του Porcelain & Bronze Wedgwood Award. Εργάζεται με ένα ευρύ φάσμα μέσων. Η τέχνη της αντικατοπτρίζει την καθημερινή ζωή, ενώ εξερεύνα τις σύγχρονες ανησυχίες σχετικά με τη φιλοσοφική και συναισθηματική εμπλοκή. Στην δουλειά της, συνδυάζει στοιχεία της παράστασης και αφαίρεσης για να δημιουργήσει μία ισχυρή εντυπωσιακή εικόνα.
Ο David Rann είναι ένα πολυ-βραβευμένος φωτογράφος και σήμερα διευθυντής του Foto Gallery Φιλία στο Birmingham της Αγγλίας. Η δουλειά του είναι εμπνευσμένη από Αμερικάνους φωτογράφους διακεκριμένους στην φωτογραφία δρόμου και από κυκλοθυμικές αμερικάνικες κλασικές ταινίες.
Η Emma Perry είναι από τα West Midlands.Τα γλυπτά της είναι τολμηρά και προκλητικά πολύχρωμα. Η Emma Perry δείχνει ενδιαφέρον για εσωτερικές και εξωτερικές μορφές και χώρους που δημιουργούνται στη γλυπτική. Το χρώμα είναι επιτακτική ανάγκη για την εργασία της.
Ο Holness Guy, αναδυόμενος νεαρός Βρετανός καλλιτέχνης, εργάζεται με ποικίλα μέσα και τεχνικές. Έχει αναπτύξει και συντονίσει δημιουργικά art projects σε συνεργασία με οργανισμούς νεολαίας σε όλη την Ευρώπη.
 Stigma Lab
Αν. Μεταξά 4, Εξάρχεια
Τηλ.: 6972087530, 6948485845
Εως 25/03: Δευτ.-Σάβ. 1-8 μ.μ.

 Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου